7. října 2015 • 19:30

TOP 50 talentů: Budoucnost Arsenalu, Zidanův syn + jeden Čech

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
  • Podívejte se, kdo se dostal do výběru top 50 talentů narozených v roce 1998.Podívejte se, kdo se dostal do výběru top 50 talentů narozených v roce 1998.FOTO: Koláž iSport.cz

    Syn legendy Realu Madrid, budoucí hvězda Arsenalu či český mladík, který se snaží prosadit v Interu Milán. Britský list The Guardian vybral 50 nejlepších hráčů narozených v roce 1998, kteří už teď mají pověst velkých talentů. Podívejte se, komu bude patřit fotbalová budoucnost.

  • Luca Fernández Zidane

    Luca Fernández ZidaneFoto Profimedia.cz

    brankář
    Francie
    Real Madrid
    13.5. 1998

    Druhý syn francouzské legendy Zinedineho Zidane kráčí v otcových stopách. V Realu Madrid však nastupuje na pozici brankáře. V létě patřil do výběru Francie U17, který ovládl ME. Fernández vychytal v penaltovém rozstřelu s Němci tři pokutové kopy, ale sám neproměnil, když se pokusil o lob po vzoru Antonína Panenky.

  • Dominik Smékal

    Dominik SmékalFoto www.inter.it

    útočník
    Česká republika
    Inter Milán
    22.1. 1998

    Velký talent českého fotbalu. Patřil Olomouci, ale hostoval v Baníku Ostrava. Italský Inter si ho postupně proklepával a zval na různé stáže, až se stáž proměnila v přestup. „Má prvky Milana Baroše a Václava Svěrkoše,“ řekl o něm jeho bývalý kouč v Baníku Ostrava a současný asistent české reprezentace do 18 let Pavel Malura.

  • Jeff Reine - Adelaide

    Jeff Reine - AdelaideFoto Profimedia.cz

    útočník
    Francie
    Arsenal
    17.1. 1998

    Tenhle letní nákup Arsenéna Wengera se Arsenalu jistě v budoucnu vyplatí. Francouzský mladík už nyní udivuje fanoušky „kanonýrů“. V létě dostal šanci na tradičním turnaji Emirates Cup proti Lyonu a Wolfsburgu a zářil. Proti německému celku předvedl svoji rychlost, doslova gazelí nohy, kterými neustále motal hlavy soupeřům. Když nachytal i Kevina de Bruyneho, kterého obešel jako malého kluka, fanoušci šíleli.

  • Martin Ödegaard

    Martin ÖdegaardFoto Profimedia.cz

    záložník
    Norsko
    Real Madrid
    17.12. 1998

    Jeden z hráčů, o jehož talentu se dávno ví. Společně s otcem se letos v zimě vydali na stáže do předních evropských klubů. Šikovného Nora chtěly podepsat všechny myslitelné týmy, boj nakonec vyhrál španělský gigant Real Madrid. V norské reprezentaci debutoval, když mu bylo 15 let a 253 dní jako nejmladší v historii. V Realu čeká na svoji větší šanci a zatím působí v B týmu, kde ho vede Zinedine Zidane.

  • Davor Lovren

    Davor LovrenFoto www.hns-cff.hr

    útočník
    Chorvatsko
    Dinamo Záhřeb
    3.10. 1998

    Lovren. Že už jste to jméno někde slyšeli? Obránce Dejan patří do kádru Liverpoolu, mladší Davor stojí na opačné straně hřiště, jako obránce brankám spíš zabraňuje. Zatím "jen" v juniorské Lize mistrů v dresu Dinama Záhřeb, kde patří mezi klíčové hráče. Nebude trvat dlouho a třeba se postaví i proti svému bratrovi v Premier League.

  • Ostatní

    Franco Lopez (Argentina), Tomás Conechny (Argentina), Panos Armenkas (Austrálie), Sandi Lovric (Rakousko), Ismail Azzaoui (Belgie), Evander Ferreira (Brazílie), Lincoln (Brazílie), Matheus Pereira (Brazílie), Jesús Marimón (Kolumbie), Jacob Bruun Larsen (Dánsko), Kaan Kairinen (Finsko), Bilal Boutobba (Francie), Dayot Upamecano (Francie), Fabian Benko (Německo), Felix Passlack (Německo), Dimitris Limnios (Řecko), Reza Shekari (Írán), Haviv Ohayon (Izrael), Manuel Locatelli (Itálie), Manuel Nicoletti (Itálie), Ritsu Doan (Japonsko), Sidiki Maiga (Mali), Pablo López (Mexiko), Ulises Torres (Mexiko), Hachim Mastour (Maroko), Javairo Dilrosun (Nizozemsko), Justin Bijlow (Nizozemsko), Timothy Fosu – Mensah (Nizozemsko), Han Kwang – Song (Severní Korea), Rafik Zekhnini (Norsko), Krystian Bielik (Polsko), Pedro Pereira (Portugalsko), Ianis Hagi (Rumunsko), Artem Galadzhan (Rusko), Zehrudin Mehmedovic (Srbsko), Jan Mlakar (Slovinsko), Liam Jordan (Jihoafrická republika), Lee Seung – woo (Jižní Korea), José Luis Salazar (Španělsko), José María Amo (Španělsko), Dani Olmo (Španělsko), Zackarias Faour (Švédsko), Ibrahim Demirbag (Turecko), Christian Pulisic (USA), Federico Valverde (Uruguay)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud