12. listopadu 2017 • 17:07

Kohák: Situace Sparty? Chvilková záležitost. Poletí vzhůru jako šíp

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Matné výkony a nepřesvědčivá herní tvář. Fotbalová Sparta tápe na páté ligové příčce a část fanoušků dává najevo svůj hněv spolu s nedůvěrou v angažmá italského kouče Andrey Stramaccioniho. V řadách známých osobností se přesto najdou příznivci, kteří ambicióznímu projektu věří. „Aktuální situace v klubu není ideální. Ale myslím, že je to jen chvilková záležitost a už se těším, až poletíme vzhůru jako šípy,“ hlásí známý fanda letenského klubu Jakub Kohák.



Populární bavič komentoval dění ve Spartě při křtu komiksové knihy Hrdinové, která vypráví příběhy českých fotbalových legend. Nápad na její napsání přitom vznikl spontánně. „S budoucím nakladatelem jsme se bavili o současném fotbale a on mi vyprávěl o synovi, se kterým se díval na anglickou ligu. Zaslechl termín " Panenka kick" a hrozně se divil, jaká panenka. Došli jsme k tomu, že je hrozně smutné, když tahle generace nezná fotbalisty, jako byl Antonín Panenka,“ líčí autor knihy Ondřej Fuczik.

Společná fotografie po utkání výběru Real Top Praha proti výběru nové knihy Hrdinové, kterou propagonisté drží v rukách
Společná fotografie po utkání výběru Real Top Praha proti výběru nové knihy Hrdinové, kterou propagonisté drží v rukách

„Kniha Hrdinové mi udělala radost,“ prozrazuje Jakub Kohák . Která fotbalová legenda se mu vybaví, když se řekne hrdina? „První, kdo mě napadne, je Andrej Kvašňák. Následují samozřejmě hráči jako Antonín Panenka nebo Grande Paolo,“ pokračuje jmenováním Pavla Nedvěda , který oblékal stejně jako Andrej Kvašňák rudý dres.

Co říká na současnou Spartu Kohákův kolega z herecké branže Jakub Štáfek ? „Nevím, co by řekl Lavický. Asi by se rozhněval a byl by klasicky provokativní. Štáfek je pochopitelně nespokojený, ale trpělivý. Nic jiného nezbývá,“ prozrazuje představitel seriálového Juliuse Lavického.

Oba fotbaloví příznivci rovněž zhodnotili i formu Plzně, která vyhrála všech 13 ligových zápasů a v čele tabulky má luxusní náskok 13 bodů. „Musím uznat, že se jim daří, ale žádný strom neroste do nebe,“ tvrdí o formě Západočechů stroze Kohák.

Hlavní protagonista seriálu Vyšehrad byl o něco sdílnější. „Popravdě řečeno, musím říct, že Plzeň hraje fakt pěknej fotbal. Je to smutný, ale je to takt. Pro nás, sparťanské fanoušky, je její hra jednoduchá, není překombinovaná a ve finále je Daniel Kolář nejlepší letní posila celý ligy,“ uzavírá Štáfek.

Hrdinové - Real Top Praha 5:10 (5:3)

Za Real Top Praha se v listopadovém chladu a silném větru představili Jan Klíma, Jakub Štefek, Jakub Štáfek (měsíc po operaci menisku), David Novotný, Tomáš Pešír, Jan Šmíd, Karel Diviš, Martin Pouva, Vojta Nouzák, Leoš Noha, Stanislav Tkadlec a Jaromír Bosák. Pod kontrolou měl vše tentokrát nehrající manažer Alexandr Smita. Před začátkem zápasu byla pivem pokřtěna zmíněná kniha Hrdinové, nechť se ji tedy daří.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud