10. června 2018 • 04:55

Rosického parťáci: Byl to zážitek! Koller ještě dostal nabídku z ligy

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

S Tomášem Rosickým toho odehráli v reprezentaci spoustu. Jan Koller i Zdeněk Grygera si na české poměry nevšední fotbalový zážitek v podobě hvězdné rozlučky Tomáše Rosického užili. „Povedená akce. Je super, jak jsme se s Tomášovou parádní kariérou rozloučili,“ rozplývali se bývalí reprezentanti. První jmenovaný při benefičním utkání svého spoluhráče předvedl, že se s střeleckým instinktem prostě narodil a za tým Česka zaznamenal hned dvě branky.



Ještě před zápasem plným hvězd, které se přijely rozloučit s bohatou kariérou „Malého Mozarta“, nastaly nepříjemné komplikace. Utkání mělo hodinové zpoždění kvůli vydatnému dešti.

„Při čekání jsme se poctivě rozcvičovali. Na rozdíl od fanoušků nám to uteklo, skvěle jsme se bavili. Říkali jsme Tomášovi, že by měl ten odchod ještě o rok oddálit, že se na rozlučku sejdeme až za rok,“ smál se Koller .

Fanoušků, kteří se přišli rozloučit s kariérou české fotbalové legendy, bylo kvůli nepříznivému počasí líto i Grygerovi. „O nás tolik nešlo, spíš mě to mrzelo, že lidi museli čekat. Ale stejně to všechno povedená rozlučka a Rosova kariéra překryla,“ těšilo někdejšího obránce Juventusu.

V samotném utkání byl nejvíce vidět nejlepší střelec historie českého národního týmu Jan Koller. Kromě dvou gólů z prvního poločasu ukázal i několik skluzů a neváhal s humorem několikrát vyštěknout na proslulého rozhodčího z Premier League Martina Atkinsona. „Snažím se udržovat, přes rok hraju jiné sporty. Bylo to příjemné po dlouhé době vstřelit gól a oslavit to s fanoušky,“ tvrdil bývalý reprezentační střelec.

Český tým nakonec porazil výběr světa 5:2, přestože na straně soupeře bylo mnohem víc stále aktivních hráčů. „Když jsme kluky ze světa viděli, říkali jsme si, jak s nimi můžeme hrát. Všichni mají ještě nezkažený postavy, i Brazilci byli v parádní kondici. Takže výhra se počítá,“ prohodil s úsměvem Grygera a chválil střelce Kollera.

I ostatní spoluhráči si českého dlouhána dobírali. „Lákal mě Marek Jankulovski do Baníku, prý aspoň na jeden zápas v měsíci,“ tvrdil "Dino" v dobré náladě.

Celkový dojem z posledního zápasu Tomáše Rosického i přes nepřízeň počasí byl výborný. „Je to pro český fotbal nevídaná akce. Velký dík patří organizátorům, zvládnout to nemohlo být nic lehkého. Je super, že přijeli takoví hráči, kteří s Tomášem hráli, a parádně se s jeho kariérou rozloučili,“ děkoval Koller.

A bude Rosický fanouškům i spoluhráčům na hřišti chybět? „Pro fotbal samozřejmě není příjemné, že Tomáš odchází. Na jeho kouzla se krásně dívalo a bavil tím všechny na stadionech. Ale na druhou stranu je pro celý český fotbal dobře, že mu je bude dávat z jiné pozice,“ zamyslel se Grygera.

SESTŘIH z Rosického hvězdné rozlučky: Kollerův lob, parádičky i synův gól
Video se připravuje ...

TOP momenty Rosického z rozlučky: šajtle, dvojitá penalta i dojemný běh se synem
Video se připravuje ...

Rosický po rozlučkovém zápase: Myšlenky na návrat? Opustily mě po sedmi minutách
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud