5. května 2020 • 11:45

Čtyři roky měl být mrtvý, ale bývalý hráč Schalke žije! Manželce hrozí trest

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to příběh, kterému se ani nechce věřit. Bývalý fotbalista Schalke Hiannick Kamba byl 9. ledna 2016 prohlášen za mrtvého, když podle dostupných informací nepřežil autonehodu v rodném Kongu. Jenže… Teď o čtyři roky později se dnes třiatřicetiletý Kamba objevil naživu! Je naprosto zdravý a podle deníku Bild pracuje jako chemický technik u dodavatele energií v německém Ruhru. Jeho ex-manželce tak hrozí trest za pojistný podvod.



Žádnou oslnivou kariéru neudělal, ovšem pokud si vás do mládežnických týmů vybere slavné Schalke, něco umět musíte. Kamba hrál pravého beka a v jednom týmu se svého času potkal třeba i s hvězdným brankářem Manuelem Neuerem.

V sezoně 2005/06 zvládl za béčko celku z Gelsenkirchenu šestnáct zápasů ve čtvrté lize. Tehdy mu bylo dvacet, a pokud chtěl nakouknout do velkého fotbalu, měl ten nejvyšší čas. Jeho kariéra však od té doby začala nabírat sestupnou tendenci, až skončil v regionálních německých soutěžích. Jeho posledním klubem byl VFB Hüls, který v lednu 2016 zasáhla smutná zpráva.

Devětadvacetiletý Kamba zemřel při tragické autonehodě v Kongu. „Hodnoty a myšlenky našeho týmu představoval jako málokdo. Jeho ztráta zanechá velkou mezeru. Hiannick nám bude jako člověk velmi chybět,“ stálo tehdy v nekrologu, který Hüls k uctění Kambovy památky vydal.

Ovšem o čtyři roky později je všechno jinak. Žádné slzy, někdejší talent žije! Jak je něco takového možné?

Hiannick Kamba byl čtyři roky považován za mrtvého, teď vyšlo najevo, že žije
Hiannick Kamba byl čtyři roky považován za mrtvého, teď vyšlo najevo, že žije

Německý deník Bild píše, že Kamba, který v červenci oslaví čtyřiatřicáté narozeniny, se těší dobrému zdraví a pracuje u dodavatele energií. Už v roce 2018 měl údajně navštívit německou ambasádu v konžské Kinshase, kde řekl, že zprávy o jeho smrti jsou falešné. Úřadům sdělil, že se během cesty po Kongu oddělil od svých přátel a zůstal bez jakýchkoliv dokladů.

„Kamba tvrdí, že ho přátelé v lednu 2016 přes noc opustili v Kongu a nechali jej bez peněz, telefonu i průkazů totožnosti,“ cituje Bild německou státní zástupkyni Anette Milkovou. A protože tehdy náhle zcela zmizel, byl po několika týdnech prohlášen za mrtvého.

Jeho bývalá žena v důsledku toho dostala na životní pojistce až šestimístnou částku, pochopitelně v eurech. Proto je teď vyšetřovaná pro podvod, Kamba by podle Milkové měl v celém případu figurovat jen jako svědek. Fotbalistova exmanželka však obvinění popírá, o pojištění se prý dozvěděla až poté, co byla informována o Kambově předpokládané smrti.

Zatím není zřejmé, jestli byly oficiální dokumenty potvrzující úmrtí před lety získány zfalšováním, nebo podplacením úřadů v Africe. Kamba má s bývalou ženou desetiletého syna. Aktuálně žije sám v domě poblíž Gelsenkirchenu a čeká, jak dopadne vyšetřování podvodu. Mrtvý však rozhodně není.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana, deník Sport, 5. května 2020 Titulní strana, deník Sport, 5. května 2020Foto Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud