5. listopadu 2020 • 08:05

Maradona se po operaci rychle zotavuje. Lékař sdělil, že už dělá vtipy

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Argentinská fotbalová legenda Diego Maradona se po úterní operaci kvůli krvácení do mozku úspěšně zotavuje a dokonce vtipkuje. Jeho osobní lékař Leopoldo Luque, jenž zákrok na klinice Olive poblíž Buenos Aires provedl, řekl, že mistr světa z roku 1986 nemá žádné neurologické poškození a že je ohromený jeho zotavováním.



„Diego žertoval, dělal vtipy. Jsem nadšený, jsem šťastný, že ho vidím v takovém stavu,“ řekl Luque novinářům. Maradonu operoval poté, co u něj vyšetření v nemocnici odhalila subdurální hematom.

Podobně optimisticky mluvil o Maradonově zdravotním stavu jeho právník Matias Morla. „Poslední lékařská zpráva byla vynikající. Zůstaňme silní a překonáme to,“ řekl Morla.

Zároveň popřel spekulace médií, že se jeden z nejlepších fotbalistů historie vydá na zotavenou na Kubu či do Venezuely, což jsou země, k nimž má blízký vztah. Na Kubě strávil Maradona na začátku tohoto století několik let, když se zbavoval drogové závislosti.

Diego Maradona se po operaci rychle zotavuje
Diego Maradona se po operaci rychle zotavuje

„Diego miluje Kubu, včera jsem o něm mluvil se synem Fidela Castra. Venezuela a Kuba jsou spřátelené národy, ale Diego je myšlenkami se svou Gimnasií,“ uvedl Morla s narážkou na klub Gymnasia y Esgrima z La Plata, který Maradona od loňského září trénuje.

Bývalý hráč Neapole, Barcelony či Bocy Juniors oslavil minulý pátek 60. narozeniny. Při krátké ceremonii na stadionu působil nemocně a unaveně a ani nezůstal na zápas. V pondělí byl přijat na kliniku Ipensa v La Plata kvůli tomu, že byl dehydrovaný, zesláblý a chudokrevný. V nemocnici měl původně zůstat jen tři dny na pozorování, ale poté, co vyšetření odhalilo hematom v mozku, podrobil se akutní operaci.

Maradona strávil v minulých letech v nemocnicích hodně času, často v důsledku svého bouřlivého životního stylu, který ho provázel už od dob aktivní kariéry. V roce 2004 byl například v nemocnici se srdečními a respiračními problémy souvisejícími s užíváním kokainu. Později se dvojnásobný mistr italské ligy s Neapolí podrobil odvykacím kúrám kvůli závislosti na drogách a alkoholu. Loni v lednu byl hospitalizován s vnitřním krvácením do břicha.

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud