20. října 2021 • 20:10

Limberský na křtu: Držel jsem se, bylo to bez slz. Zářila jeho Lenka

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve VIP prostorách u tribuny plzeňské Doosan Areny si užíval mimořádný večer. David Limberský křtil svou knihu, dorazilo hodně zajímavých hostů. Krásná manželka Lenka, spoluhráči s dětmi, manželkami. Nechyběli Limberského rodiče ani majitel Viktorie Adolf Šádek. „Některé vzpomínky byly nostalgické,“ přiznal někdejší dlouholetý obránce a opora západočeského klubu.



Limberský v létě ukončil profesionální kariéru, nyní může bilancovat. Zažil úspěšnou desetiletku v Plzni, kde byl u všech pěti titulů a tří účasti v Lize mistrů. A taky u průšvihů, na všechno vzpomíná v nové knížce. Obsáhle vyprávěl i v nedávném exkluzivním rozhovoru pro Sport Magazín.

Adolf Šádek Limberskému domluvil, aby své vzpomínky vydal až po kariéře. „Jsem rád, že to šéfík vzal,“ pousmál se, když reagoval na majitele západočeského klubu. Šádek se stal kmotrem jeho knihy.

Na obrazovkách běžely sestřihy jeho nejlepších momentů a krásných gólů úspěšné kariéry. „Musel jsem se hodně držet, ale dal jsem to bez slz,“ přiznala jedna z nejkontroverznějších postav českého fotbalu uplynulých let.

David Limberský s manželkou Lenkou
David Limberský s manželkou Lenkou

Popřát svému někdejšímu parťákovi přišli někteří spoluhráči s partnerkami a dětmi, dorazil i současný plzeňský trenér Michal Bílek nebo asistent Marek Bakoš. Mezi hosty zářila Limberského manželka Lenka, které to ve zlatých šatech hodně slušelo.

„Nejlépe se popisovaly úspěchy a oslavy, pochopitelně. To šlo samo. Nejhůř smrt mých kamarádů. Čiši, Rajtyho a Biziho. Tam to bylo hodně smutný, byly velké emoce,“ odpovídal Limberský, jak se mu bilancovala kariéra.

V Plzni by se měla i konat oficiální rozlučka, kde mu na zaplněných tribunách poděkují fanoušci. „Rozlučkový zápas se chystá, jsme na tom domluveni se šéfíkem (Adolfem Šádkem). Termín ještě uvidíme,“ řekla 38 letá klubová ikona.

Byla to jízda! Limberský pokřtil svou novou knížku, kmotrem se stal Šádek
Video se připravuje ...

Limberského manželka Lenka: S tím, že skončil s ligovým fotbalem, nesouhlasím
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud