Ondřej Škvor
7. dubna 2022 • 19:00

Kancléř Mynář (zatím) nedorazil, Hrubeš Etickou komisi nepřesvědčil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepřišel, ale třeba se tak ještě stane. Prezidentský kancléř Vratislav Mynář se omluvil ze čtvrtečního jednání etické komise. Ta s ním zahájila řízení pro podezření ze spáchání disciplinárního přečinu narušení regulérnosti soutěže. Vypovídat naopak dorazil bývalý rozhodčí Karel Hrubeš, komisi však patrně nepřesvědčil. I po jeho slyšení s ním totiž zahájila řízení v souvislosti s možným ovlivněním utkání Pražského přeboru mezi Slavojem Vyšehrad B a SK Hostivař.



„Pan Mynář se omluvil, protože jeho advokát měl termínovou kolizi,“ vysvětlil předseda fotbalového soudu Jan Eisenreich. „Nyní se bavíme o tom, na který termín ho pozvat.“

Etická komise podezírá kancléře z disciplinárního přečinu na základě jeho komunikace s Romanem Berbrem. Ta opakovaně probíhala v roce 2018, kdy Slovácko – s nímž Mynář oficiálně nemá nic společného – bojovalo o záchranu a vlivný hradní muž se zajímal o nasazení rozhodčích na klíčové duely proti Bohemians, Brnu a Dukle.

Z odposlechů však nevyplývá, že by k ovlivnění utkání došlo.

Mynář spadá pod pravomoc etické komise, protože je funkcionářem klubu I. A třídy v Osvětimanech, kde žije.

Hrubeš: Zahájení řízení nerozumím

V případě někdejšího sudího Karla Hrubeše vychází komise z informací z mobilního telefonu Romana Rogoze, který zachytil komunikaci mezi oběma muži. Hrubeš tvrdí, že se nestalo nic odporující předpisům.

„Z Hostivaře pocházím. Pouze jsem na žádost klubu chtěl zjistit, kolik hráčů vyšehradského áčka nastupuje za jejich B tým,“ vysvětluje nyní bývalý sudí. „Na všechny otázky komise jsem odpověděl a nerozumím jejímu rozhodnutí, že se mnou zahajuje řízení. Samozřejmě ani nadále nemám problém se ke všemu vyjádřit.“

Komise zahájila řízení také s Markem Vintrem, Lukášem Hálou a Richardem Kučerou, a to v souvislosti se sázením.

Rogoz? Neuvěřitelné, co řekl, mám husí kůži, říká Limberský. Ať padají tresty!
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud