13. srpna 2022 • 13:30

Těžký začátek v Borussii. Otrávený Koller se bál: Udržím si důvěru?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z Belgie do Německa. Geograficky kousek, ale rozdíl mezi belgickou nejvyšší soutěží a bundesligou byl obří. A Jan Koller se na Westfalenstadion v prvních měsících svého angažmá, které začalo na podzim 2001, příliš neprosazoval. Od trenéra Borussie Dortmund ale dostal důvěru a především na jaře ji začal bohatě splácet. Podívejte se na další ukázku z očekávaného filmu Jan Koller - Příběh obyčejného kluka, který měl ve čtvrtek premiéru.



Stál o něj i anglický Fulham, Jan Koller ale dal přednost Německu. Borussia za něj zaplatila jen o něco málo méně než o několik měsíců dříve za Tomáše Rosického. Obrovitý útočník si ale na rozdíl od „malého Mozarta“ zvykal déle.

„Už to začali řešit odborníci a média. Jestli jsem se za ty peníze vyplatil. Byl jsem z toho otrávený a říkal jsem si, jak dlouho mě Matthias (trenér Sammer) vydrží držet. Bál jsem se, jestli dostanu důvěru v prvním jarním zápase,“ vzpomíná Jan Koller.

Matthias Sammer, tehdy krátce po třicítce jeden z nejmladších bundesligových trenérů, ze svého přesvědčení neuhnul. A vyplatilo se.

„Tu důvěru jsem dostal, hráli jsme doma s Herthou. Vyhráli jsme 2:0 a já dal oba góly.“ Oba po „Dinovsku“ hlavou ve vápně. Kromě vyprodaného stadionu se radoval i Sammer.

Borussia nakonec předvedla jarní jízdu s úžasným finišem. Cele jaro se přetahovala o vedení s Bayerem Leverkusen, nakonec získala titul o jediný bod. A Koller byl druhým nejlepším střelcem týmu s jedenácti brankami.

Zajímá vás, co bylo dál? Kudy vedla cesta ke slávě a fotbalové nesmrtelnosti? Vyrazte do kina, uvidíte spoustu dalších hvězd v čele s mistrem světa Mariem Götzem.

Premiéra se uskutečnila 10. srpna v Cinema City v pražském Slovanském domě, nyní už je v distribuci po celém Česku. „Přijďte se na film spolu se mnou podívat,“ zve Koller nejen fotbalové fanoušky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud