22. července 2008 • 08:40

Euro 2012 má problémy

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Evropská fotbalová unie (UEFA) podle britského listu Daily Telegraph sondovala u německého svazu, zda by byl ochoten stát se v případě potřeby spolupořadatelem ME v roce 2012.



Příští kontinentální šampionát by se měl konat v Polsku a na Ukrajině, která však má s přípravami velké problémy. Plánovaná výstavba stadionů a infrastruktury v zemi nabírá hrozivé zpoždění. Podle německého svazu však zatím UEFA krizový plán oficiálně nepřipravuje. "V této otázce nás UEFA nijak nekontaktovala a nedostali jsme žádnou oficiální žádost," řekl agentuře DPA generální sekretář svazu Wolfgang Niersbach.

Poláci by podle britského listu mohli uspořádat šampionát se svým západním sousedem Německem, kde se před dvěma lety uskutečnilo fotbalové mistrovství světa. V souvislostmi s náhradními pořadatelskými městy se mluví o Berlínu, Hamburku a Lipsku.

Předseda UEFA Michel Platini v červnu poprvé oběma pořadatelským zemím pohrozil, že mohou o turnaj přijít, pokud nezaručí výstavbu stadionů v metropolích Varšavě a Kyjevě. Nedávno obě země navštívil, postup příprav posuzovala rovněž inspekce UEFA. Konečné rozhodnutí by mělo padnout na konci září na zasedání výkonného výboru UEFA v Bordeaux.


 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud