25. ledna 2010 • 12:30

Cantona si zahraje umírajícího muže

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kuchta už může být u Haška nad čárou. Ale triko Belmondo je výsměch
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzpomínáte na fotbalovou legendu Erica Cantonu? Na hráče Manchesteru United, který měl při hře vždycky ohrnutý límec a jenž proslul mimo jiné kung-fu zkopnutím provokujícího fanouška? Právě na Cantonu teď čeká velká premiéra: charakterní divadelní role.



Býval bouřlivák, pro fanoušky United nezpochybnitelná modla, jeden z nejlepších hráčů klubu v historii. Po skončení své fotbalové kariéry se vrhnul na hereckou dráhu a hodně lidí tím pobavil: „To bude trapas!“

Cantonův pověstný "blikanec", když zkopnul fanouška:

Jenže posměváčkům sklaplo. Cantona si už stihnul zahrát sám sebe ve snímku Looking for Eric, ve dvou dalších filmech si střihnul roli nesmlouvavého detektiva. Teď udělá další krok k herecké slávě: ve hře Confronting Paradise pařížského divadla Théatre Marigny ho čeká role umírajícího muže.

A není to žádná “čudla”. Kromě Cantonova Maxe ve hře vystupuje už jen jedna další postava. Max je muž pomalu umírající zasypán v ruinách rozbořeného domu a přemítající o svém životě a smrti.

"Ericovi jsem dal tuhle příležitost protože se mi líbil v Looking for Eric. Jinak bych váhal, takhle jsem byl přesvědčen, že to zvládne," řekl ředitel divadla Pierre Lescure.

Eric Cantona a jeho manželka herečka Rachida BrakniFoto ČTK

Pro Cantonovo angažování však kromě jiného jistě mluvilo i to, že režisérkou zmíněného kusu je manželka 43letého Francouze Rachida Brakni.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud