13. srpna 2010 • 09:36

Chelsea lanaří Neymara. Santos si stěžuje

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilský fotbalový klub Santos si chce u vedení FIFA stěžovat na praktiky londýnské Chelsea při její snaze získat do svých řad mladou hvězdu Neymara. Santos už minulý měsíc oficiálně odmítl dvacetimilionovou nabídku, anglický mistr se ale nevzdal a stále s hráčem vyjednává.



Brazilský klub prohlásil, že osmnáctiletého Neymara, který v úterý vstřelil svůj premiérový reprezentační gól, pustí jedině za 35 milionů eur. "Před časem nám předložil anglický klub formální nabídku, poté ale začal přímo vyjednávat s hráčem a jeho zástupci," prohlásil prezident Santosu Luis Alvaro Ribeiro.

"Jasně jsme řekli, že nemáme zájem vyjednávat o uvolnění hráče, který je u nás pod smlouvou. Pak jsem ale zjistil, že přemlouvání pokračuje. To je z hlediska etiky nepřípustné," zlobil se Ribeiro a oznámil, že kluboví právníci předají FIFA potřebnou dokumentaci.

Chelsea už měla s podobnými námluvami hráčů problémy v minulosti a od FIFA dostala loni roční zákaz nakupování posil. Sankce pak arbitrážní soud CAS v Lausanne označil jako přehnané.

Neymar přispěl v Santosu 25 góly k zisku titulu v poháru i lize Paulista. Média i fanoušci vyvíjeli tlak na kouče Carlose Dungu, aby Neymara vzal na mistrovství světa, ten ale přání nevyslyšel. Brazilci v Jihoafrické republice vypadli ve čtvrtfinále.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud