12. června 2013 • 14:10

Lev se toho nebojí! Jágra láká do Česka, ve hře je 100 milionů korun

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To, co v pondělním rozhovoru pro deník Sport připustil agent Petr Svoboda, potvrdili ve středu i zástupci pražského Lva. Český účastník KHL usiluje o získání Jaromíra Jágra. Hokejovému velikánovi končí v Bostonu smlouva, od července je volným hráčem a bude si vybírat z řady nabídek. A jedna žhavá přilétla a zřejmě ještě přilétne ze Lva.



„Můžeme pouze říci, že jsme byli v kontaktu s Jaromírem Jágrem a jednání na určité úrovni proběhla,“ sdělil Jiří Nikodým, mluvčí Sportovního holdingu Praha, jenž vlastní pražského Lva, který se na podzim pustí do své druhé sezony v Kontinentální lize.

„Zájem z KHL, tedy i ze Lva určitě byl a je,“ připustil Svoboda v pondělním Sportu.

Lev se díky silnému finančnímu zázemí může o Jágra směle pokoušet. Ačkoli lidé z ústředí klubu z pochopitelných důvodů nemíní zveřejňovat výši uvažované sumy pro útočníka Bostonu, v zákulisí se spekuluje o zhruba platu 3,5 až 4 miliony eur ročně (89 – 102 milionů korun).

„Částka je interní věc jednání, k úplně konkrétním sumám v podstatě ani nedošlo, spíš nám šlo o to vědět, zda je vůbec zájem takovýchto hráčů u nás působit,“ zmínil Nikodým a prozradil, že vedle Jágra by si ve Lvu považovali i další slovutné české hráče Patrika Eliáše a Marka Židlického, esa New Jersey Devils.

„V tuto chvíli oba dva zatím nedali jasné stanovisko, ale spíše to vypadá, že oba pro příští sezonu zůstanou v zámoří,“ domnívá se Nikodým.

Velký interes Lev projevoval i v případě Romana Červenky, jenž nepochodil v Calgary Flames, ten však dal přednost ruskému Petrohradu. Na pražský led tak bude dojíždět jako host. Ačkoli si doma v Praze mohl přijít na majlant.

„Roční smlouva zněla na 2,5 milionu eur (64 milionů korun), což je v našich podmínkách velmi nestandardní nabídka. Ale jak známo, Petrohrad předložil 4 miliony eur, vzhledem k této výši a menšímu daňovému zatížení si Roman z pochopitelných důvodů vybral Petrohrad,“ vysvětlil Nikodým.

Další podrobnosti čtěte ve čtvrtečním vydání deníku Sport!

Jaromír Jágr patřil k hlavním lákadlům tiskové konference.
Jaromír Jágr patřil k hlavním lákadlům tiskové konference.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud