12. června 2013 • 09:00

Vtipkující Jágr: Toews že chtěl být jako já? Tak mu řekněte, ať zpomalí

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

OHLAS | Poslední den před prvním finále Stanley Cupu čekal jeho protagonisty Media Day, tedy setkání s novináři. Ti hokejisty zasypali nespočtem otázek. a v centru dění byl samozřejmě i Jaromír Jágr. Kapitán soupeře Jonathan Toews například přiznal, že v dětství se snažil být jako tehdejší lídr Pittsburghu, a to Jágrovi samozřejmě nemohlo uniknout. "Vážně? No tak mu řekněte, ať teď trochu zpomalí. Na můj vkus je moc rychlý," smál se český útočník.



Hokejová legenda nepatří letos k těm nejproduktivnějším hráčům, nedává rozhodující góly, přesto si stále užívá velké pozornosti. I zámořská média ví, že si užívají poslední roky jednoho ze sportovních velikánů, a tak Jágrovi věnují dostatek pozornosti. Tu poutá i v kabině Chicaga.

"Je to úžasné, že je ve finále. Byl to jeden z mých nejoblíbenějších hráčů když jsem byl malý, dokonce jsem v létě když jsme hrávali před domem nosíval číslo 68," přiznal se Toews, vedoucí kabiny Blackhawks. "No a teď mám možnost si proti němu zahrát finále Stanley Cupu, to je prostě pecka. Je to velká kapacita, jednou si rád vzpomenu, že jsem si proti němu mohl zahrát."

V táboře soupeře má kromě obdivovatelů ale také jednoho kumpána, který s Jágrem v NHL hrál a zažil jeho tréninkové metody a přístup k milovanému sportu. Tím hráčem je obránce Michal Rozsíval, který v zámoří začínal v roce 1999 jako hráč Penguins.

VIDEO: Toews o tom, jak obdivoval Jágra

"Dříve byl i díky své pracovní morálce nejlepším hráčem světa. A to žezlo si držel několik let. Teď už není tak rychlý, ale má obrovskou sílu, skvěle používá hokejku a je pořád obrovsky nebezpečný," řekl rodák z Vlašimi pro nhl.com.

Poutavý je také příběh Brandona Saada, dvacetiletého mladíka, který je jedním z trojice nominovaných na Calder Trophy, cenu pro nováčka roku. Když Jágr vstřelil svůj populární gól ve finále Stanley Cupu v roce 1992, nebyl ještě Saad pět měsíců na světě. Později ale vyrostl zhruba půl hodiny cesty od Pittsburghu a na Penguins se chodil pravidelně dívat.

"Stále je to výjimečný hráč, hodně zručný a šikovný. Hlavně jeho píle a odhodlání ho dostaly až sem," řekl Saad.

Na finále před jedenadvaceti lety a na své začátky v zámoří se rozpomněl i sám Jágr. Majitel hokejového Kladna moc dobře vidí všechny rozdíly. "Přišel jsem do Pittsburghu a my jsme vyhrávali, vyhrávali, vyhrávali a pak jsme vyhráli Stanley Cup. Když jste mladý a celému týmu se daří, tak si vůbec neuvědomujete, jak těžké je něco takového dokázat," řekl český útočník novinářům.

VIDEO: Jágr vypráví o své veselé povaze

Jágr navíc sám moc dobře ví, že dostat se takhle daleko znamená být v kvalitním týmu se skvělou formou a mít taky slušnou porci štěstí. "Dobří hráči automaticky neznamenají úspěch. Všichni musíme být zdraví a být dva měsíce v top formě, pak je šance něco dokázat," řekl.

Kdo je na finále lépe připraven se uvidí už dnes v noci, první finálový zápas začíná ve 2:00 SEČ. Přímým přenosem celou finálovou sérii vysílá program NOVA Sport, zápasy můžete sledovat i v ONLINE reportáži portálu iSport.cz.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud