29. ledna 2013 • 14:20

Petružálek si oddechl. Konečně v Dynamu zabodoval. A jak!

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Úleva... Tahle slova si Jakub Petružálek opakoval po pondělním zápase s Magnitogorskem. Jeho Dynamo Moskva porazilo v prestižní bitvě nadupaný Metallurg 2:1 po nájezdech, rozhodující sólo podnikl právě český reprezentant. Ještě předtím se na gólu podílel přihrávkou. To vše v jeho pátém vystoupení v novém dresu po přestupu z Chabarovsku.



Však už bylo na čase. Od šikovného bojovníka se v Lužnikách očekávají velké věci. Sedmadvacetiletá posila ale v pondělí dokázala, že potřebuje jen trochu času na adaptaci. Jeho nájezdový blafák gólmanu Ahonenovi byl výstavní.

 

„Nebudu nic skrývat, jsem šťastný,“ podělil se Petružálek o svoje dojmy v rozhovoru s ruskými médii. Konečně protrhnul vršící se smůlu. „Hrozně moc jsem chtěl týmu zajistit vítězství. A udělám všechno proto, aby Dynamo i letos zopakovalo loňský úspěch,“ připomněl zisk Gagarinova poháru.

Petružálek přišel do nového působiště jako jedna z náhrad za hráče, kteří opustili tým a vrátili se do NHL, v jejichž čele stál Alexandr Ovečkin. A přestože je v Rusku považován za ofenzivní hvězdu, neštítí se žádného úkolu. „Budu pomáhat, jak jen budu moct. V útoku, v obraně, všude, kde bude potřeba.“

K tomu by měl mít dostatek sil. Rozhodně víc, než nedávno, kdy brázdil širokou ruskou zemi coby hráč Chabarovsku, týmu z Dálného Východu.

„Je fajn hrát v tomto místě, nikam daleko se nelétá, což mi ponechá síly. A play off mi pomůže lépe se připravit na mistrovství světa,“ přemýšlí nahlas stabilní člen družiny Aloise Hadamczika.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud