27. srpna 2013 • 11:42

Podporuju zákon proti homosexuálům, ohlásil Kovalčuk

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ilja Kovalčuk na dálku podpořil Jelenu Isinbajevovou. Opěvovaný hokejový útočník stejně jako slavná tyčkařka souhlasí s kontroverzním zákonem, který v Rusku od 1. července zakazuje propagaci homosexuality.



„Naprosto souhlasím se zákonem o zákazu propagace homosexuality. Jsem Rus a musím respektovat zákony své země. Je to velmi osobní otázka, žijeme ve svobodném světě, ale jak jsem řekl, Rusové se takto rozhodli. Je to naše země a všichni musí respektovat daná pravidla,“ cituje třicetiletou hvězdu kanadská televize TSN.

Věhlasní ruští sportovci bývají poslední dobou zahraničními novináři často dotazováni na téma nevšedního zákona, který v civilizovaném světě nemá místo. Jelena Isinbajevová po svém nedávném triumfu na MS v atletice dokonce prohlásila, že: „Žijeme tady podle tradičních hodnot. Muži s ženami a ženy s muži a je to prostě historicky dané. Pokud bychom jim (homosexuálům) ustoupili a nechali je provádět všechny ty věci na ulici, tak bych se o náš národ začala bát.“

Ruský zákon hovoří přesně o „šíření informací zaměřených na formování netradičních sexuálních postojů u nezletilých“. Za propagaci netradičních sexuálních vztahů hrozí pokuty Rusům i cizincům.

Podle Amnesty International nová směrnice představuje útok na právo na svobodu projevu a shromažďování, a je porušením mezinárodních závazků na ochranu leseb, gayů, bisexuálů, transgender lidí a intersexuálů (LGBTI) před diskriminací.

Za porušení zákona hrozí běžným občanům pokuta až do výše 5 tisíc rublů (3 tisíce korun), až desetinásobek zaplatí úřední osoby a až milion rublů (přes 600 tisíc korun) různé organizace. Zákon se vztahuje i na cizince, těm kromě pokuty do výše 30 tisíc hrozí zadržení po dobu až 15 dní a následné vyhoštění z Ruska.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud