26. srpna 2013 • 12:07

Kovalčuk: Peníze nejsou důležité, motivuje mě Gagarin Cup

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
Bojovník Šín, tvář nového Baníku. Čím připomíná Ševčíka a kde má strop?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měl platný kontrakt v NHL, přesto odešel do Ruska. Příběh Ilji Kovalčuka oživil na začátku července ospalý hokejový svět a stále nabízí plno otázek a pohledů na věc. Bývalý útočník Atlanty a New Jersey dokonce návrat do zámoří plánuje, přesto teď je pro něj cílem Gagarin Cup, trofej pro nejlepší tým KHL. "Tohle je teď má motivace, řekl útočník Petrohradu pro server sovsport.ru.



Zatímco většina chlapců i dospělých mužů touží zvednout nad hlavu Stanley Cup, Kovalčuk se rozhodl přejít o úroveň níže. Dušuje se, že rodina stála za jeho odchodem z NHL a jasně dává najevo, čeho chce v Rusku docílit. "Peníze mě nemotivují, chci vyhrát Gagarin Cup. A to do čtyř let," řekl ruský útočník.

A proč zrovna tento časový úsek? Tak dlouhé trvání má totiž hokejistův kontrakt. Příští směr? Možná znovu Amerika.

"Na Stanley Cup jsem stále nezapomněl, je mi teprve třicet, mám toho ještě hodně před sebou," vysvětluje ruský útočník, který byl nejblíže slavnému Poháru v roce 2012, kdy s Devils prohrál ve finále. "Příští čtyři roky budu tady, dál záleží na mně."

Třicetiletý Kovalčuk si ale situaci představuje dost jednoduše. Svým necitlivým odchodem z Devils naboural klubovou politiku týmu, zavařil ostatním Rusům a ukázal, že ani jeho podpis na papíře, neznamená jistotu jeho přítomnosti v kabině.

A podobně skepticky to vidí i plno zámořských hokejových příznivců. "Podle mě po další v sezoně ohlásí konec kariéry v KHL," objevilo se například na jednom z fanouškovských fór. Komentář narážel na to, že Kovalčuk nejdříve oznámil v zámoří konec kariéry, pak teprve přišel úprk do Petrohradu...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud