17. ledna 2014 • 13:31

Červenkovi se v Petrohradu líbí, jen mu chybí více sluníčka

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Chelsea - West Ham 5:0. Souček s Coufalem u dalšího debaklu
Otázky a odpovědi: Nominace na MS! Pohřební tiskovka, nároďák jako Třinec. Je tým starý? A proč nejedou…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sluníčko, kde jsi? Hokejový útočník Roman Červenka si život v Petrohradu pochvaluje, chybí mu akorát jedna věc: více sluníčka… „Máme tady pořád takové londýnské počasí, je hodně zataženo,“ přiznává mistr světa z Německa z roku 2010. „Takže pozitivní energie se hledá trochu hůř,“ dodává. Náladu mu ale mohl spravit poslední zápas, v němž ve středu proti Dynamu Moskva trefil dva góly a uťal šňůru čtrnácti utkání, v nichž neskóroval.



Petrohrad mnozí hokejisté považují, pokud jde o bydlení a zázemí, za nejlepší štaci v Rusku. Což Červenka, člen olympijského výběru pro turnaj v Soči, potvrzuje. Jen mu vadí málo sluníčka. „Skoro tady nesvítí, je pořád zataženo. Což není moc příjemný,“ říká o aktuálním podnebí, které v mnohém připomíná neustále temnou oblohu v Londýně.

Energii tedy hledá hlavně u rodiny, na kterou nedá dopustit. V Petrohradu žije i se svou přítelkyní – Veronikou Machovou. Spolu vychovávají syna Denise, který se narodil loni o Vánocích. A právě roční synek je pro Červenku největším odreagováním.

„Malej je super. Když si s ním hraju, to mi dodá nejvíce energie,“ přiznává 28letý pyšný otec, který už se těší na olympijský turnaj. V něm by se měl opět představit v elitní formaci vedle Jaromíra Jágra a kapitána Tomáše Plekance. Takhle spolu zářili na mistrovství světa v Bratislavě v roce 2011.

Ve středu protrhl střelecké trápení, obhájce titulu z Dynama Moskva sestřelil kanonýr Petrohradu dvěma góly a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. „Věřím, že to takhle půjde dál," přeje si účastník posledního olympijského turnaje ve Vancouveru. V Soči by měl plnit roli elitního střelce.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud