12. března 2014 • 15:08

Kovář zařídil Magnitogorsku výhru, gólem ho poslal do prodloužení

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Až v závěru třetího prodloužení vybojovali hokejisté Magnitogorsku ve čtvrtém utkání osmifinále play off KHL vítězství na ledě Vladivostoku. I díky Janu Kovářovi vyhráli 3:2 a v sérii vedou 3:1. Český útočník gólem v 59. minutě poslal zápas do prodloužení a ve 117. minutě asistoval u vítězné branky Danise Zaripova.



V úterý si Vladivostok s Magnitogorskem zahrály 85 minut, než ve druhém prodloužení Admiral vybojoval první vítězství v sérii. Dnes zvládly týmy téměř dva celé zápasy. Šlo o druhý nejdelší duel v historii soutěže, který trval 116 minut a 35 sekund. Rekordní zápas sehrály loni v únoru Čerepovec a Jaroslavl (3:2), který byl ještě o dvě minuty a 14 sekund delší.

Favorizovaní hosté sice šli do vedení, ale Vladivostok skóre otočil. Hrozbu druhé porážky odvrátil druhý nejlepší tým základní části v čase 58:21, kdy Metalurg využil power play, když se Kovář trefil přesně po přihrávce Sergeje Mozjakina zpoza branky.

Rozhodující gól obstaral rovněž elitní útok Metallurgu. Kovář dostal puk v pravém rohu, najel si za branku, odkud nabil Zaripovovi a ten rozesmutnil gólmana Jevgenije Ivannikova. Magnitogorsk bude mít první mečbol v pátek na domácím ledě.

Kovář si vylepšil statistiky na tři góly a čtyři přihrávky a v kanadském bodování play off ztrácí jediný bod na vedoucího Romana Červenku z Petrohradu.

Klubová sezona skončila pro staršího z bratrů Kovářů brankáře Jakuba. Jeho Jekatěrinburg dnes podlehl ve čtvrtém duelu Astaně doma 1:2 a sérii prohrál 0:4 na zápasy.

Reprezentační gólman Kovář nenavázal po olympijských hrách v Soči na své předchozí vydařené období, které mu vyneslo ocenění pro nejlepšího brankáře KHL v prosinci a lednu. Po olympijské pauze vyhrál Avtomobilist s Kovářem v brance pouze jeden z osmi zápasů.

Další osmifinálové zápasy v KHL:

Vladivostok - Magnitogorsk 2:3 ve třetím prodl. (za hosty Kovář 1+1), stav série 1:3,
Novosibirsk - Kazaň 3:6 (za hosty Vincour 1+0), stav série 2:2,
Jekatěrinburg - Barys Astana 1:2 (za domácí Jakub Kovář 0+1), konečný stav série 0:4,
Nižnij Novgorod - Ufa 2:4, stav série 2:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud