11. března 2014 • 20:43

Červenka v KHL září! Třemi body poslal Petrohrad do čtvrtfinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN KOLA | Český útočník Roman Červenka pomohl gólem a dvěma asistencemi hokejistům Petrohradu ke čtvrtému vítězství nad CSKA Moskva, kterým si jeho tým jako první zajistil postup do čtvrtfinále Gagarinova poháru.



MATCH OVERVIEW LEGACY
11. 3. • 16:00
CSKA Moskva
CSKA Moskva
4:5
ONLINE
11. března
16:00
SKA Petrohrad
SKA Petrohrad
Góly

Domácí: 18:01. Zajcev, 21:50. Rylov, 35:14. Zajcev, 45:59. Prochorkin

Hosté: 27:03. Thoresen, 31:01. Martensson, 53:13. Kovalčuk, 58:42. Červenka, 63:16. Ponikarovskij

Sestavy

Domácí: Glass (Birjukov) – Mišarin (A), Zajcev, Denisov, Pervyšin, Quint, Rylov, Gimajev – Lisin, Grigorenko (C), Prochorkin – Filppula, Saprykin, Morozov – Muršak, Fefelov, Frolov (A) – Žarkov, Něprjajev, Ljubimov

Hosté: Salák (Ježov) – Alexandrov, Dallman, Kalinin, Chudinov, Chafizullin, Semjonov, Judin – Martensson, Červenka, Thoresen (A) – Tichonov, Kučerjavenko, Kovalčuk (C) – Ketov, Panarin, Šipačjov – Ponikarovskij, Kablukov, Sigarjov – Barabanov

Rozhodčí

Gusev, Odins – Balodis, Dědjulja

Stadion

CSKA Universal Sports Hall

Návštěva

5 300 diváků

Petrohrad přitom v Moskvě ve čtvrtém osmifinálovém duelu prohrával ještě na začátku 54. minuty 2:4. Pak však snížil hvězdný Ilja Kovalčuk a v předposlední minutě při power play poslal zápas do prodloužení Červenka. Český střelec, jenž asistoval u dvou předchozích gólů, se dorážkou do odkryté branky prosadil potřetí v sérii a s osmi body se dostal do čela tabulky produktivity play off.

Zápas a celou sérii ukončil ve čtvrté minutě nastavení další dorážkou, kterou musel potvrdit videorozhodčí, petrohradský útočník Alexej Ponikarovskij.

V prodloužení vyvrcholil také čtvrtý duel mezi Jaroslavlí a obhájcem titulu Dynamem Moskva. Lokomotiv vyhrál i druhý domácí zápas, tentokrát 3:2 po trefě Mikelise Redlihse z první minuty druhého nastavení, a srovnal stav série na 2:2. Dynamu nebyla nic platná branka Marka Kvapila.

Nejlepší nahrávač základní části KHL Jan Kovář si připsal v třetím duelu osmifinále dvě asistence, jeho Magnitogorsk však poprvé v sérii s Vladivostokem prohrál. Admiral zvítězil 4:3 v druhém prodloužení a snížil stav série na 1:2 na zápasy.

Magnitogorsk ve Vladivostoku třikrát ztrácel a pokaždé dokázal vyrovnat, v prodloužení už ale vzhledem k systému náhlé smrti tuto možnost nedostal. Zápas ukončil v 86. minutě druhým gólem v utkání Ilja Zubov.

Porážku dnes musel skousnout také starší z bratrů Kovářů brankář Jakub, jehož Jekatěrinburg je už v kritické situaci. Avtomobilist podlehl doma Astaně 1:2 a prohrává na zápasy 0:3.

Novosibirsk deklasoval 7:1 Kazaň a ujal se vedení v sérii 2:1. Utkání nedohrál český obránce Sibiru Josef Hrabal, který odstoupil po první třetině kvůli nespecifikovanému zranění.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud