19. listopadu 2014 • 15:34

Petružálek po smrti přítelkyně (†26) končí v KHL. Vrací se do Česka

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po tragédii v osobním životě mění i svoji hokejovou kariéru. Útočník Jakub Petružálek předčasně ukončil angažmá v Jekatěrinburgu. Po náhlém úmrtí přítelkyně, kterou byla modelka Kateřina Netolická, chce pokračovat v kariéře v Česku.



"S ohledem na události v jeho životě se Jakub rozhodl vrátit a být blíže rodině," řekl Michal Leimberger ze společnosti Global Management Group, která Petružálka zastupuje. Proto se hráč dnes dohodl s vedením Avtomobilistu na předčasném ukončení smlouvy.

Bronzový medailista z mistrovství světa 2012, který startoval i na letošním šampionátu, chce v hokejové kariéře pokračovat. "Není to o tom, že by ztratil zájem o hokej. Jen nechce být v kontaktu s rodinou jen přes telefon nebo skype," uvedl Leimberger, podle nějž by o dalším Petružálkově angažmá mohlo být jasno v řádu několika dnů.

Odchovanec litvínovského hokeje působil v zahraničí od roku 2006, kdy odešel jako junior do zámoří. Po třech letech se ale vrátil do Evropy a nejprve hrál ve Finsku za Lukko Rauma. Po dvou sezonách ale odešel do Ruska, kde oblékal dresy Chabarovsku, Dynama Moskva, Kazaně a Jekatěrinburgu. Loni s Dynamem vyhrál Gagarinův pohár.

Důvody, proč Netolická minulý týden nečekaně zemřela, stále nejsou známy. Jediné, co se dosud prokázalo v prvních výsledcích pitvy, bylo, že se Netolická neutopila. „Neměla v plicích vodu. Na těle neměla ani žádné hematomy, ale pitevní zpráva bude kompletní až na konci měsíce,“ řekl Blesku Adrian Smrčka, Petružálkův rodinný přítel, který místo zlomeného hokejisty komunikuje s médii.

Netolická byla také na titulních stranách prestižních magazínů.
Netolická byla také na titulních stranách prestižních magazínů.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud