30. března 2017 • 20:30

Kovář zářil a pomohl Magnitogorsku do finále KHL, Sekáč skóroval

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejrychlejším možným způsobem skončila semifinálová série KHL mezi Magnitogorskem a Kazaní. Tým Jana Kováře zvítězil i ve čtvrtém duelu série a díky gólu a asistenci českého centra postoupil do finále KHL už po čtyřech zápasech. Domácím nepomohla ani trefa Jiřího Sekáče, který by se tak brzy mohl připojit k české reprezentaci. Postupující Jan Kovář se pro změnu se 23 body dostal do čela kanadského bodování play off.



Český útočník byl sice už po 18 sekundách od úvodního buly vyloučen za hákování, v šesté minutě pak ale v přesilovce otevřel skóre po milimetrově přesné přihrávce obránce Chrise Leeho od modré čáry před brankoviště. Na druhý gól pak Kovář v další početní výhodě v 11. minutě přihrál Viktoru Antipinovi, který bez potíží doklepl do sítě jeho vyraženou střelu.

S 23 body za devět gólů a 14 asistencí se český reprezentant dostal do čela kanadského bodování play off. Devět gólů je pro Kováře ve vyřazovací části KHL novým osobním rekordem.

Kazaň snížila v závěru první třetiny, kdy se k odraženému puku před brankářem Vasilijem Košečkinem dostal Jiří Sekáč a pošesté v play off skóroval. Hostům ale zanedlouho vrátil dvoubrankový náskok Sergej Mozjakin, jenž v den 36. narozenin vstřelil 54. gól v sezoně a překonal historický rekord ruské ligy, který od roku 1963 držel Venjamin Alexandrov z CSKA Moskva. Konečnou podobu výsledku dal v 46. minutě Denis Platonov.

Bronzové medaile získal Lokomotiv Jaroslavl, do jehož sestavy patřil i český obránce Jakub Nakládal. Ve finále se utkají týmy, které ovládly tři předchozí ligové ročníky, příští sobotu začne doma Magnitogorsk.

MATCH OVERVIEW LEGACY
30. 3. • 18:00
AK Bars Kazaň
AK Bars Kazaň
1:4
ONLINE
30. března
18:00
Metallurg Magnitogorsk
Metallurg Magnitogorsk
Góly

Domácí: 18:10. Sekáč

Hosté: 05:30. Jan Kovář, 10:18. Antipin, 26:24. Mozjakin, 45:20. Platonov

Sestavy

Domácí: Garipov (S. Galimov) – D. Musin, S. Zacharčuk (A), Ohtamaa, Abrosimov, Batyršin, Jarullin, Sidorov – Azevedo, Tkačjov (A), Sekáč – Čibisov, Malychin, Obuchov – M. Gluchov, An. Popov, Glinkin – Tokranov, D. Chlystov, M. Lazarev – Svitov.

Hosté: Košečkin (Samsonov) – Antipin, J. Birjukov, Lee (A), Budkin, S. Těreščenko, Chabarov, Dronov – Zaripov (A), Jan Kovář, Mozjakin (C) – A. Sjomin, Osala, Santala – Timkin, Filippi, Kosov – Železkov, Kaletnik, Platonov – De. Kazionov.

Rozhodčí

Gašilov, Gofman – Otmachov, Ivanov

Stadion

TatNeft Arena

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud