13. září 2019 • 04:40

Ironický vzkaz Omsku pro Zachu: Díky, legendo! A KHL vtipně popíchla NHL

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestnáct - netradičně vysoké bylo ještě ve čtvrtek množství chráněných volných hráčů krátce před startem tréninkových kempů NHL. Ze seznamu vypadl v úterý Pavel Zacha, poslední zástupce českých barev, který o tři roky prodloužil s New Jersey Devils. A ostatním hráčům, jako jsou Patrik Laine, Matthew Tkachuk, Mikko Rantanen nebo třeba Brock Boeser možná ukázal tu správnou cestu. Díky tomu si teď ze zámořské ligy utahují v Rusku. A ze Zachy taky. „Díky za všechno, legendo,“ zareagovali v Omsku, když New Jersey oznámilo na Twitteru podpis smlouvy.



Téma Zacha a nový kontrakt? Přes léto minimálně skrze média žádné informace neprosakovaly. Až do překvapivé zprávy ruského žurnalisty Igora Eronka z 9. září, který tvrdil, že bývalý útočník extraligového Liberce brzy podepíše v KHL s Avangardem Omsk.

Nebylo třeba brát informaci za úplnou kachnu, Eronko totiž patří mezi kvalitní zdroje a málokdy se stane, že by jeho informace neseděly. Krátce poté, co se tyto zprávy dostaly do zámoří, velmi ostře proti možnému Zachově kroku vystoupil generální manažer New Jersey Ray Shero.

„Je mi úplně u pr**** jestli Zacha podepíše v KHL nebo třeba v debi**** Bramptonu. Je mi u pr**** kde. Jeho práva vlastníme my,“ přeložili jeho výroky na TSN.

Brzy údajný blížící se podpis popřel také prezident ruského klubu Maxim Sušinskij, ale to už se věci daly do pohybu a Zacha o dva dny později kontrakt s Devils skutečně podepsal. Odkud se tedy tato informace vzala? Kdo ví... Zachovi ale hodně pomohla.

Vzhledem k tomu, že v NHL nikdy neposbíral více než 25 bodů za sezonu, je hodně solidní i jeho chystaný výdělek, který za tři roky bude 6,75 milionu dolarů.

A tady se do všeho vložil twitterový účet Omsku, který přišel s pěknou satirou. „Pozor, pokud potřebujete v NHL získat nový kontrakt, stačí se nám ozvat. My děláme věci na úrovni.“

Tak kdo bude další?

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud