1. srpna 2020 • 16:55

Ošemetný přehmat v KHL. Na webu naskákala hokejistům data úmrtí

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Kontinentální hokejové lize nastala další bizarní situace. Kdo v pátek zabrousil na oficiální webové stránky soutěže, musel být pořádně nesvůj... Někteří hráči totiž měli vedle svých běžných osobních údajů uvedeno také datum úmrtí. Ligové vedení uvedlo jako příčinu technickou chybu, za kterou se omluvilo a velice brzy ji odstranilo. Tento citlivý kiks nicméně neunikl ruským médiím...



V horkých letních měsících se týmy z KHL připravují (pokud nejsou v karanténě) na novou sezonu. Stejně tak pracuje na vylaďování i liga, která se ovšem při modernizaci webových stránek dopustila nepřehlédnutelné chyby. Několika hokejistům hrajícím mezinárodní soutěž se u jejich jména objevilo datum úmrtí 1. ledna 2001. Údaj z webu rychle zmizel, mnoho fanoušků se ale nestačilo divit.

„Omlouváme se za technickou chybu, kvůli níž se v profilech hráčů zobrazovaly nepřesné informace. V současnosti je přístup na web plně obnoven a funguje v plném rozsahu,“ stojí v prohlášení KHL, která by měla zahájit nový ročník 2. září.

Nebylo by to poprvé, kdy z Ruska dorazila zpráva o skonu hokejisty z KHL, který vlastně vůbec nezemřel. Pro příklad se nemusí chodit daleko, „obětí“ se stal český útočník Tomáš Filippi.

Před dvěma roky přišel jeden tamní web s informací, že byl bývalý forvard Magnitogorsku a Chabarovsku nalezen mrtvý ve svém bytě po rozchodu s přítelkyní. Tragické tvrzení nynější opora Liberce vzápětí popřela a vzkázala, že je naprosto v pořádku.

„Zprávu mi zaslalo několik spoluhráčů a kamarádů z Magnitogorsku, samozřejmě byli pořádně vyděšeni. Nechci ani domýšlet, jak by tato zpráva mohla zapůsobit na mé nejbližší v čele s rodiči nebo manželkou. Rodině jsem okamžitě volal, abych je na další možné šíření této hlouposti nachystal. Věřím, že se podaří zabránit šíření této lži hned v počátku, aby nešokovala další kamarády, spoluhráče či známé," dementoval Filippi tehdy článek serveru Meduza.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud