11. srpna 2023 • 16:50

Bývalý sparťan Safin brzy oficiálně Rusem. Českého občanství se vzdal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový útočník Ostap Safin, který se minulý měsíc vzdal českého občanství, získá v pondělí ruský pas. Agentuře TASS to řekl generální ředitel Lady Togliatti, kde je čtyřiadvacetiletý rodák z Prahy na zkoušce.



„Teď je s týmem na turnaji a v pondělí obdrží pas,“ uvedl Alexandr Čebotarev. Safin díky tomu nebude v KHL považován za cizince. V soutěži mohou v každém týmu nastupovat maximálně tři zahraniční hráči. Nedávno přijal ruské občanství také americký obránce Dynama Moskva Brennan Menell.

Safin se narodil v Praze, je odchovancem Sparty, rodina ale pochází z Ruska. V minulé sezoně hrál za mateřský klub, kam se vrátil ze zámoří. Přestože se Spartou v březnu prodloužil smlouvu, v červenci klub oznámil, že Safin požádal o ukončení kontraktu.

V extralize Safin odehrál 41 zápasů, vstřelil osm branek a na pět nahrál. Ve dvou utkáních play off přidal gól. V minulosti nastupoval za mládežnické české reprezentace a představil se na mistrovství světa hráčů do 18 i 20 let.

Navzdory pokračující ruské invazi na Ukrajinu se chystají na novou sezonu KHL i další čtyři čeští hokejisté - obránci David Sklenička (Barys Astana), Libor Šulák (Omsk) a Lukáš Klok (Nižněkamsk) a útočník Dmitrij Jaškin (Kazaň).

Vstoupit do diskuse
7
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud