21. října 2008 • 10:02

Alexejova smrt? Čas rány zhojí, doufá Jágr

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Česká hokejová hvězda Jaromír Jágr doufá, že čas zhojí ránu v podobě smrti jeho spoluhráče z Omsku Alexeje Čerepanova. Sibiřský klub měl po neštěstí týden volno, ale teď ho čeká náročný program.



Během čtrnácti dnů odehraje sedm utkání. "Co můžeme dělat? Takový je náš osud. Musíme zatnout zuby a hrát," řekl Jágr po pondělní výhře 5:3 nad Dinamem Minsk v prvním utkání po Čerepanovově úmrtí.

V rozhovoru pro list Sovětskij sport český útočník podle reportéra stěží zvládal emoce a slzy, ale chlapsky odpověděl na všechny otázky.

Zápas s Minskem byl podle Jágra obtížný nejen psychicky, ale i fyzicky, neboť mužstvo celý týden nehrálo a málo trénovalo. Hlavně mu však chyběla energie.

"Nic nebylo. Bylo to velmi těžké. Ale je třeba pracovat, pracovat. A věřit, že bude dobře. Čas léčí," řekl hokejový rádce devatenáctiletého Čerepanova, jenž zemřel na zástavu srdce po utkání v Čechově.

"V první dny jsem nemohl uvěřit tomu, co se stalo. Nemohl jsem to přijmout. Byl jsem hrozně skleslý celý týden. Stále častěji a častěji se mi vybavovaly vzpomínky. Zdálo se, že začal nový den a vše půjde jinak. Ale zase jsem vzpomínal na Alexeje, na to, že jsme měli šanci jej zachránit," řekl Jágr.

"Hodně jsme se poslední dobou spřátelili, hodně jsme se setkávali na ledě i mimo něj. Jak na to zapomenout? A jak se bránit smutným myšlenkám? Na Čerepanova jsem si vzpomněl stokrát za den. Točil jsem se v kruhu. Nemohl jsem myslet na nic jiného," svěřil se.

Na otázku, zda Čerepanovova památka není dalším důvodem, proč Kontinentální ligu a Gagarinův pohár vyhrát, odpověděl Jágr s tím, že to bude velice těžké. "V KHL nám nikdo nic nedaruje. Všichni budou bojovat," prohlásil.

Proti Minsku hrál Jágr nejen s Pavlem Rosou, ale také s Antonem Kurjanovem, který donedávna hrál s Čerepanovem, a Alexandrem Popovem. Podle Jágra tak rozhodl trenér Wayne Fleming.

Český útočník nadále počítá s tím, že odehraje 4. listopadu v Praze přípravný zápas se Slovenskem. "Budu hrát. Už jsem to slíbil. Sice vůbec nemám psychickou sílu, ale musím dodržet slovo," uvedl Jágr.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud