23. srpna 2015 • 17:50

Litvínov v Lize mistrů září, Liberec schytal doma nálož od Švédů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Litvínova vyhráli po pátečním úspěšném vstupu do Ligy mistrů i dnešní utkání 2. kola ve skupině F, když dobyli led finského Blues Espoo těsným výsledkem 1:0. O triumfu českého mistra na severu Evropy rozhodl v 33. minutě útočník Peter Jánský, čisté konto vychytal Jaroslav Janus. Neuspěl naopak Liberec, jenž podlehl pod Ještědem Skelleftee 0:4, a naprázdno vyšly i Vítkovice po domácí porážce 1:2 s Mannheimem.



Litvínovští, povzbuzení úspěchem z Grenoblu, začali svižně a v polovině druhé minuty orazítkoval Písařík tyč. Seveřané byli blízko vedení v závěru úvodního dějství, jenže Kuukka ve slibné šanci minul a Rantakariho ránu pokryl Janus.

Letní posila v brankovišti Vervy se vyznamenala dvakrát krátce po sobě i před polovinou duelu, čímž vystavila základy vedoucímu gólu svého celku. Po Hüblově střele byl ve správný čas na správném místě Jánský a úspěšnou dorážkou otevřel skóre.

Záhy mohl odpovědět Sailio, ale trefil tyč. Tlak Blues pokračoval i po druhé přestávce, jenže Janus byl k nepřekonání. Na druhé straně mohl ze sóla v 48. minutě definitivně rozhodnout Písařík, ale nedal. Domácí to více než minutu před koncem zkusili bez gólmana, ale ani tato snaha jim kýžené vyrovnání nepřinesla.

Liberec švédského vicemistra sice přestřílel výrazným poměrem 43:29, ale góly dávali pouze hosté. Plný bodový zisk pro Skellefteu zajistil vítězným gólem v 27. minutě při přesilovce Tim Heed, druhý gól přidal Axel Holmström, poté se trefili ještě Patrik Zackrisson a Martin Lundberg. Čisté konto dokázal udržet Markus Svensson.

Bílým Tygrům patřily úvodní příležitosti, pak se dokázali ubránit v oslabení a Valský v osmé minutě rozezvučel brankovou konstrukci. Ještě před přestávkou neuspěl Birner. V 27. minutě potrestal Heed po 19 vteřinách přesilovky hru Liberce s šesti hráči v poli. Radivojevič pak nezužitkoval přečíslení dvou na jednoho.

Ve 44. minutě vybídl Norman v oslabení parádní přihrávkou Holmströma a ten přidal druhý gól švédského celku. Více než dvě minuty před závěrečnou sirénou měl Liberec k dispozici přesilovku, tu umocnil odvoláním Lašáka z branky, ale za tento risk pykal góly Zackrissona a navrátilce z trestné lavice Lundberga.

Vítkovickým letošní premiéra v Lize mistrů zhořkla a utkání s německým mistrem ztratili deset minut před koncem po dorážce Martina Buchwiesera. V úporné bitvě se na první gól čekalo až do závěru druhé části a k lítosti tří tisícovek diváků v ostravské hale ho v přesilovce pět na čtyři vstřelil hostující Raedeke.

Domácí se vrátili do hry při sérii mannheimských vyloučení v nástupu do třetího dějství. První přesilovku pět na tři ještě promarnili, ale v další dokonale vyšachovali soupeřův trojlístek a Káňa zblízka zametl za Endrase křížnou Burgerovu přihrávku.

Odpověď Mannheimu však přišla už za tři minuty, když se v brankovišti prosadil důrazný Buchwieser a ze skrumáže propasíroval za Kantora vítězný gól. Vítkovice při power play mohly ještě dovést duel alespoň do prodloužení, dvě vyložené šance ale Kudělkovi v závěrečných vteřinách zmařil Endras. Bundesligový tým tak napravil svou páteční porážku 0:2 z běloruského Grodna.

Mladé Boleslav opět vyhrála Mountfield Cup

Hokejisté extraligové Mladé Boleslavi opět po roce vyhráli Mountfield Cup, jehož druhý ročník se hrál na Slovensku v Martině. Zvládli to navíc stejným způsobem jako loni, bez ztráty bodu, v dnešním přímém souboji o turnajový primát porazili Banskou Bystrici přesvědčivě 4:1.

Středočeši dokázali každému ze soupeřů vstřelit minimálně čtyři branky a celý podnik opanovali s celkovým skóre 13:7. Slovenský soupeř sice dnes dlouho držel naději na dobrý výsledek, zejména když Handlovský dokázal odpovědět na Lencovu úvodní trefu, ale Pacovský záhy vrátil Mladé Boleslavi vedení a ve třetí části přidal další dva góly Hyka.

V souboji o konečnou třetí příčku zdolal Hradec Králové domácí mužstvo 4:0. Hattrickem se blýskl útočník Červený.

Hokejová Liga mistrů - 2. kolo, skupina F:

Blues Espoo - HC Verva Litvínov 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka a nahrávka: 33. Jánský (Hübl). Rozhodčí: Nord (Švéd.), Metsälä - Saha, Österholm (všichni Fin.). Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 2039.

Sestava Litvínova: Janus - Kubát, Chaloupka, Kokeš, Pavlík, Pavelka, Gula, Černý - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Jurčík, Gerhát, M. Hořava - Šrámek, Piroš, Písařík. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Hokejová Liga mistrů - 2. kolo, skupina D:

Bílí Tygři Liberec - Skelleftea 0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Branky a nahrávky: 27. Heed (Pesonen), 44. Holmström (Norman, M. Pettersson), 59. Zackrisson, 60. Lundberg (A. Pettersson). Rozhodčí: Salonen (Fin.), Úlehla - Lhotský, Zavřel (všichni ČR). Vyloučení: 6:9. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 2265.

Sestava Liberce: Lašák - Plutnar, Ševc, Derner, Šimek, Výtisk, Ulrych, Kajínek - Vampola, Birner, Řepík - Jonák, Bakoš, Radivojevič - Jelínek, Krenželok, Valský - Lakatoš, J. Vlach, Stránský - Hrníčko. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Hokejová Liga mistrů - 2. kolo, skupina I:

HC Vítkovice Steel - Adler Mannheim 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 47. J. Káňa (Burger, Sloboda) - 38. Raedeke (Joudrey, Kink), 50. Buchwieser. Rozhodčí: Baluška (SR), Šír - Gebauer, Lederer (všichni ČR). Vyloučení: 7:10, navíc Klok - Kink oba 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 3031.

Sestava Vítkovic: Kantor - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Čerešňák, Klok, Pastor, Kovář - Olesz, Kolouch, Szturc - J. Káňa I, Balán, Vandas - Tomi, Burger, Zdráhal - M. Hlinka, Húževka, Gřeš. Trenéři: Svozil a Petr.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud