18. ledna 2017 • 10:33

Sparta slyší chválu! Po postupu přišla gratulace z Letné i Berlína

Autor: Daniel Ryl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Středeční postup Sparty do finále hokejové Ligy mistrů nezaujal pouze v Česku, ale také v zahraničí. Pražský celek si za svůj výkon vysloužil slova chvály od Berlína a pražský celek si za svůj počin vysloužil slova chvály. Mezi prvními gratulanty byli fotbaloví kolegové z Letné, Petr Čech i další soupeři z Champions Hockey League a Tipsport extraligy. Výkony českého mužstva zaujaly také v zahraničí.



První český finalista v historii evropské klubové soutěže vyřadil švédské Växjö po vítězstvích 2:1 a 4:0. Sparta zejména v domácí odvetě předvedla výborný výkon, po němž si vysloužila slova chvály ze všech stran.

Krátce po utkání už na adresu Sparty přicházely první gratulace. Za „skvělou práci“ označili počínaní hokejistů jejich fotbaloví kolegové z Letné, kteří by byli jistě rádi za to, kdyby si zahráli alespoň základní skupinu fotbalové Ligy mistrů. Gratulaci oficiálního účtu Tipsport extraligy sdílel na svém Twitteru fotbalový brankář Petr Čech .

K postupu gratulovali také na Letné


Pochvala za postup do finále přišla také z Pardubic či Znojma, ale také od zahraničních klubů. Němečtí Eisbären Berlín gratulovali klubu i svému bývalému brankáři Tomáši Pöpperlemu se vzkazem: „Teď porazte Frölundu, hodně štěstí!“ Kromě klubů a fanoušků gratulovali také další hokejisté.

Na svém Twitteru přál bývalý brankář Liberce či Olomouce Tomáš Vošvrda, jenž aktuálně chytá ve druhé německé lize. Klubu svého srdce pogratuloval také jeho bývalý útočník Martin Podlešák. Výkon Sparty zaujal i Aarona Murphyho, komentátora britské televize Premier Sports, kterého sleduje přes sedm tisíc lidí. Nadšeně se vyjádřil moderátor německé televize ZDF Eric Marr.

V Berlíně budou ve finále fandit Spartě


Všechny reakce ovšem nebyly jen pozitivní. Fanoušci totiž litují toho, že se finálové utkání neodehraje v Praze. Podle reglementů soutěže se finále uskuteční na ledě týmu, který za celou sezonu nasbíral více bodů, a tím je švédská Frölunda. Sparta se přesto snažila jednat a byla ochotná nabídnout svému soupeři kompenzaci, ale neuspěla.

Atmosféře finálového utkání to jistě uškodí, protože pražské finále by s velkou pravděpodobností sledovala zaplněná O2 arena, zatímco ve Švédsku není zájem o soutěž příliš vysoký. Utkání se navíc odehraje v menší hale Frölundaborg, která pojme 7 600 diváků. Scandinavium v Göteborgu se bude totiž připravovat na Švédské hokejové hry, které vypuknou dva dny po finále soubojem domácího týmu a české reprezentace.

Šťastný Hlinka: Sparta udělala dobrou reklamu české lize
Video se připravuje ...

Pöpperle: V Evropě jsme ukázali, že máme sílu a nikoho se nebojíme
Video se připravuje ...

Trefil jsem to líp než jsem chtěl, jásal Klimek
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud