31. srpna 2017 • 22:00

Kometa i Liberec v LM vyhráli, Třinec dostal v Mannheimu šest gólů

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Komety Brno si připsali v Lize mistrů ve skupině B třetí výhru. V premiéře na domácím ledě zdolali v prodloužení finské Kuopio 3:2. Třinec ve třetím duelu v 'déčku' naopak poprvé prohrál, když podlehl na ledě Mannheimu 2:6. Hradec Králové ve skupině F i podruhé podlehl Nottinghamu, tentokrát prohrál na jeho ledě 3:4 v prodloužení. Liberec zavítal také do Velké Británie a vyhrál v duelu skupiny E v Cardiffu 7:3.



Vítězný gól Komety vstřelil v 64. minutě Hynek Zohorna, který si připsal i jednu asistenci. Obhájci extraligového titulu, kteří vyhráli na ledě Stavangeru (2:1) i v Kuopiu (4:2) ztratili v Lize mistrů zatím pouze jeden bod. V sobotu od 13:30 hostí ve čtvrtém kole norský Stavanger.

Kometě nevyšel vstup do zápasu. Už ve druhé minutě z první střely na brankáře Vejmelku se podařilo Mäkinenovi skórovat. V sestavě Brňanů se poprvé v Lize mistrů objevil uzdravený Martin Erat a také Martin Dočekal, který v prvních dvou zápasech na severském turné rovněž chyběl.

Po vyrovnávacím gólu Vojtěcha Němce v deváté minutě se ale dlouho Brňané nedokázali střelecky prosadit. Navzdory tlaku jejich šance pochytal slovenský brankář Godla. V 36. minutě využil Maďar Sebok přesilovku Kuopia pět na tři k získání jednobrankového náskoku.

Srovnat skóre se podařilo Kometě až po velkém tlaku v závěrečné třetině, když v 55. minutě Nahodil vrátil do sítě odražený kotouč po Malletově střele. V prodloužení byli Finové aktivnější, neporadili si ale s brankářem Vejmelkou, který vychytal i jejich sólové nájezdy. Po chybě soupeře získal naopak v obranném pásmu kotouč Erat, po jehož přihrávce z bleskového protiútoku po levé straně Zohorna zajistil Kometě dvoubodový zisk.

Třinečtí Oceláři po domácích vítězstvích nad dánským Esbjergem (9:1) a Mannheimem (3:0) ztratili duel v Německu už v první třetině. Po 22 vteřinách překonal brankáře Hamerlíka zblízka Kanaďan MacMurchy, pak se trefil v sedmé minutě ránou zpoza levého kruhu Plachta, který ještě v první třetině při Marcinkově vyloučení z podobné pozice skóroval znovu.

V polovině utkání zvýšil kanadský bek Carlo už na 4:0. V 37. minutě zvýšil tečí ze vzduchu po Linhartově střele Dravecký a gól potvrdil videorozhodčí. V 45. minutě vykřesal Třinci naději Polanský, ale za necelé tři minuty uklidnil hráče Adleru při vyloučení Milana Doudery Ullmann a výsledek ještě dovršil při power play Ocelářů do prázdné branky MacMurchy.

Hradecký Mountfield sice před týdnem doma do soutěže skvěle vstoupil proti TPS Turku (5:1), ale v sobotu doma s Nottinghamem prohrál 2:4 a nyní ztratil v boji o dvě postupová místa ze skupiny další důležité body.

Bezbrankový stav prolomil ve 34. minutě střelou z levého kruhu kanadský obránce Sauvé a domácí se radovali. Za dvě minuty sice vyrovnal při Lindhagenově vyloučení Slovák Zigo, ale v 47. minutě po zaváhání defenzivy Mountfieldu vrátil Nottinghamu vedení Clarke a za 77 sekund překonal Jaroslava Pavelku z mezikruží Mosey.

Hradec Králové se nevzdal. V 52. minutě snížil Jirásek a za 58 vteřin vyrovnal v přesilové hře Filip Pavlík. Jenže domácí rozhodli hned po devíti vteřinách prodloužení, kdy se Sauvé zapsal podruhé v utkání mezi střelce.

Liberec měl ve Walesu špatný vstup do utkání a po gólech Myerse a Asselina prohrával v páté minutě už 0:2. Obrat zahájil ve 13. minutě v přesilové hře Ordoš a ve druhé třetině jej dokonali Jan Stránský a Bakoš.

V polovině utkání se po Ulmerově brance sice ještě radoval Cardiff z vyrovnání, ale za 68 sekund vrátil Bílým Tygrům vedení Pyrochta a v 36. minutě zvýšil druhou brankou v utkání Bakoš. Po 106 vteřinách závěrečné části se trefil znovu Ordoš a v 46. minutě dovršil v přesilovce výsledek i hattrick Bakoš.

Kometa Brno - KalPa Kuopio 3:2 v prodl. (1:1, 0:1, 1:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 9. V. Němec, 55. Nahodil (Mallet, H. Zohorna), 64. H. Zohorna (M. Erat) - 2. Mäkinen (Kantola), 36. Sebok (Lavoie, Maione). Rozhodčí: Hradil, Stano - Brejcha, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. Diváci: 4963.

Sestava Brna: Vejmelka - Krejčík, O. Němec, Gulaši , Štencel, Malec, Bartejs, F. Král - T. Svoboda, J. Hruška, M. Erat - Zaťovič, V. Němec, Vincour - Mallet, Nahodil, H. Zohorna - J. Káňa II, Dočekal, Haščák. Trenéři: L. Zábranský st. a Pokorný.

Adler Mannheim - HC Oceláři Třinec 6:2 (3:0, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. MacMurchy (Larkin, Kolarik), 7. Plachta (Goc), 16. Plachta (Adam, Carle), 31. Carle, 47. Ullmann (MacMurchy, Colaiacovo), 56. MacMurchy (Carle) - 37. Dravecký (Linhart), 45. Polanský. Rozhodčí: Didier (Švýc.), Piechaczek - Kowert, Schelewski (všichni Něm.). Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. Diváci: 6314.

Sestava Třince: Hamerlík - Krajíček, Adámek, Linhart, Roth, D. Musil, M. Doudera, Jank - Martin Růžička, Marcinko, Rákos - Petružálek, Polanský, Adamský - Irgl, M. Kovařčík, Dravecký - Hrňa, Cienciala, Svačina - O. Kovařčík. Trenéři: Varaďa a M. Zadina.

Cardiff Devils - Bílí Tygři Liberec 3:7 (2:1, 1:4, 0:2)
Branky: 4. Myers (Paris), 5. Asselin (Haddad, Richardson), 30. Ulmer (Fournier, Paris) - 13. Ordoš (Lakatoš, Pyrochta), 26. J. Stránský (D. Špaček), 26. Bakoš (L. Krenželok), 32. Pyrochta (Jašek), 37. Bakoš, 42. Ordoš (Bartovič), 46. Bakoš (Bulíř, Ševc). Rozhodčí: Kaukokari (Fin.), Darnell - Motton, Rose (všichni Brit.). Vyloučení: 7:7, navíc Batch 5 min. a do konce utkání - J. Vlach 10 min. Využití: 0:3. Diváci: 2500.

Sestava Liberce: Will - Ševc, Pyrochta, Šmíd, Plutnar, Derner, Jánošík, Mojžíš - Lakatoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Bakoš, Bulíř, Jašek - Bartovič, Vantuch, Ordoš - J. Stránský, J. Vlach, Hrabík - D. Špaček. Trenéři: Pešán a Mlejnek.

Hokejisté brněnské Komety slaví výhru nad Kuopiem
Hokejisté brněnské Komety slaví výhru nad Kuopiem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud