5. října 2021 • 20:20

Liga mistrů: Mladá Boleslav padla i popáté, Curychu podlehla 0:1

Autor: ČTK, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Mladé Boleslavi už bez šance na postup do play off podlehli v Lize mistrů doma Curychu 0:1 a prohráli i pátý zápase ve skupině B. Mají nadále na kontě jediný bod a skončí v tabulce poslední. Jedinou branku vstřelil ve 37. minutě ve vlastním oslabení americký útočník Garrett Roe, domácí gólmana Ludovice Waebera nepřekonali.



Bruslařský klub šetřil řadu hráčů základní sestavy a do akce vyslal několik juniorů. Nastoupil i útočník Tomáš Knotek zapůjčený na střídavý start z prvoligové Slavie. Jednatřicetiletý kladenský odchovanec a bývalý hráč Českých Budějovic, Hradce Králové, právě Mladé Boleslavi, Karlových Varů i Pardubic vládne produktivitě druhé nejvyšší soutěži s 16 body za šest branek a 10 asistencí ze sedmi zápasů.

Curych, který ještě bojuje o postup, nastoupil prakticky kompletní. Z hvězdných jmen chyběl pouze Sven Andrighetto. V opatrné první třetině si hosté vytvořili tlak pouze v přesilové hře, za Mladou Boleslav zahrozil z dorážky Dominik Vacík.

Domácí drželi se soupeřem krok a několik slibných pokusů si vypracovali v početních výhodách. Nakonec ale právě v jedné z nich inkasovali, poté co před vlastní brankou ztratil puk při zakládání útoku Dufek a Roe pohodlně vstřelil jediný gól duelu.

V jeho zbytku se i nadále hrál vyrovnaný zápas, Mladá Boleslav se do poslední chvíle držela ve hře o body, ale další branka už nepadla. Ligu mistrů Středočeši dohrají příští týden v úterý odvetou ve Švýcarsku.

Hokejová Liga mistrů - skupina B:

BK Mladá Boleslav - SC Curych Lions 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Branka: 37. Roe. Rozhodčí: Pešina, Pražák – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:5. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 1311.

Sestava Mladé Boleslavi: Krošelj – Jánošík, Jasečko, D. Moravec, Fillman, Šidlík, Vacík – P. Kousal, O. Najman, Lunter – J. Polák II, Fořt, A. Raška – Dufek, T. Knotek, Bernad – Grim, Bičevskis, M. Simon. Trenéři: R. Rulík a Patera.

Tabulka:

1. Curych 5 3 0 1 1 10:9 10
2. Frölunda 4 2 1 0 1 14:11 8
3. IFK Helsinky 4 2 1 0 1 7:4 8
4. Mladá Boleslav 5 0 0 1 4 6:13 1

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud