7. prosince 2022 • 20:00

Hradec - Zug 2:2. Cenná plichta! Kovář a spol. ve čtvrtfinále LM dlouho vedli

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdálo se, že první čtvrtfinálové měření mezi Hradcem a Zugem zůstane u fotbalového stavu 1:0. Po trefě Lina Martschiniho švýcarský mistr bránil své vedení, Východočeši se sice tlačili do branky, ale bez gólového efektu. Zmar zlomil na startu 56. minuty Lukáš Cingeľ, na jeho trefu záhy navázal také Marek Zachar. Poslední český zástupce v Lize mistrů a vítěz základní skupiny G nakonec nadějný stav proti celku reprezentačního útočníka Jana Kováře neudržel, minutu a 19 sekund před sirénou srovnal Christian Djoos. Hradec tak pojede do Švýcarska k odvetě s remízou 2:2 v zádech.



Hokejisté Hradce Králové odehráli úvodní zápas čtvrtfinále play off Ligy mistrů na svém ledě s Zugem smírně 2:2. Úřadující švýcarský šampion vedený kapitánem Janem Kovářem měl dlouho navrch, v čase 55:08 ale vyrovnal Lukáš Cingeľ, jehož následoval o 107 sekund později Marek Zachar. Konečný výsledek však stanovil až v čase 58:41 Christian Djoos. Odveta ve Švýcarsku se odehraje v úterý od 19:45 hodin.

Už po 90 sekundách šli hosté po Sentelerově faulu do čtyř, ubránili se však bez větších potíží. I díky tomu mohli jít v 11. minutě do vedení. Po vyhraném vhazování zkusil štěstí Martschini a puk skončil v brance, částečně také proto, že domácí gólman Kiviaho přes hráče před sebou prakticky nic neviděl. Brzy nato mohl vyrovnat Okuliar, ze sóla na Genoniho však neuspěl. Na zkušeném reprezentačním brankáři Švýcarska pak ztroskotal i Lalancette.

Hned zkraje druhé třetiny se dostal do zajímavé pozice pro zakončení Cingeľ, bekhendem však hostující branku minul. O chvilku později skončil se stejným výsledkem i pokus Jergla, jenž však pálil forhendem z ideálního prostoru mezi kruhy. Před polovinou utkání neuspěl ani Lalancette.

Ve 34. minutě hrál tým Mountfieldu po vyloučení Abdelkadera druhou přesilovku v duelu, byla však velmi nepovedená. Do tlaku se Východočeši dostali až před druhou přestávkou. Vygradoval obrovskou šancí McCormacka, který po přihrávce Kevina Klímy zakončoval do odkryté branky, jenže Genoni se stihl přesunout a skvělým zákrokem uhájil těsný náskok hostů.

Ve 47. minutě si zahráli první přesilovku i hosté, Kreisův tvrdý pokus od modré čáry si však Kiviaho vychutnal efektním zákrokem lapačkou. Dobývaní Genoniho branky pokračovalo bez úspěchu až do poslední pětiminutovky, ale pak našel Lev před brankovištěm hlídkujícího Cingeľa, který pohotovou tečí vyrovnal. Obrat vzápětí zařídil v pádu Zachar po nahrávce Okuliara, ale poslední slovo měl Djoos.

Góly

Domácí: 55:08. Cingel, 56:55. Zachar

Hosté: 10:39. Martschini, 58:41. Djoos

Sestavy

Domácí: Kiviaho (Růžička) – McCormack, Jank, Blain, Kalina, Filip Pavlík (C), Rosandič, Piegl – Lev (A), Lalancette, Cingel – Okuliar, Zachar, Radovan Pavlík – Jergl, Kevin Klíma, Kelly Klíma – Doležal, Štohanzl, Pilař

Hosté: Genoni (Zaetta) – Djoos, Stadler, Geisser, Nussbaumer, Schlumpf, Kreis, Allenspach, Vogel – Simion, Kovář (C), Hofmann (A) – Zehnder, Senteler, Herzog – Martschini (A), O´Neill, Cehlárik – Abdelkader, Leuenberger, Suri

Rozhodčí

Hunnius (GER), Nikolić (AUT) – Ondráček, Svoboda

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

3 012 diváků

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud