17. října 2023 • 21:50

Liga mistrů: Ingolstadt - Vítkovice 0:5. Český tým postupuje ze skupiny

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítkovice dokázaly po úterním vysokém vítězství 5:0 nad Ingolstadtem postoupit ze základní skupiny hokejové Ligy mistrů. Český zástupce si zajistil průnik do vyřazovacích bojů evropské soutěže v posledním utkání. Rozhodující trefu obstaral už po 13 minutách Roberts Bukarts, který se v duelu prosadil dokonce dvakrát. Gólový účet dále rozšiřovali Petr Fridrich, Peter Krieger a Peter Mueller. Na úspěchu se podílela rovněž nová posila ostravského klubu Patrik Zdráhal, který asistoval.



Hokejisté Vítkovic vyhráli v závěrečné utkání v základní části Ligy mistrů v Ingolstadtu 5:0 a zajistili si postup do osmifinále. Gólem a třemi asistencemi k tomu pomohl Peter Mueler a dvěma brankami a přihrávkou Roberts Bukarts. Brankář Matěj Machovský vychytal první čisté konto v sezoně, před kterou posílil Vítkovice z Hradce Králové.

Soupeře v play off určí Ostravanům až středeční duely. Vstoupí do něj 14., či 15. listopadu, a odveta osmifinále je na programu o týden později.

Svěřenci trenéra Miloše Holaně navázali na středeční domácí vítězství na Bielem 4:3 v prodloužení, připsali si čtvrtou výhru ze šesti zápasů a polepšili si na 11 bodů. Ingolstadt už měl s devíti body postup do play off jistý.

Skóre otevřel v čase 13:24 Bukarts, který se po přihrávce Petera Muellera v přečíslení trefil z pravého kruhu. Hosté se ubránili při trestech Mária Grmana a Jakuba Stehlíka a vteřinu před koncem první třetiny zvýšil Petr Fridrich, který v brankovišti dotlačil puk za Lukase Schulteho.

Vítkovice se ve své první početní výhodě v utkání při vyloučení Mirka Höfflina neprosadily, ale v 34. minutě pojistily svůj náskok po Bukartsově dorážce. V závěru druhé části v oslabení při trestu Stuarta Percyho pomohla Machovskému po střele Waynea Simpsona z levého kruhu pravá tyč.

V 51. minutě po Muellerově bekhendové přihrávce překonal Schulteho Peter Krieger. Za 40 sekund se prosadil i autor tří asistencí Mueller, který při pobytu Wojciecha Stachowiaka na trestné lavici po půl minutě využil přesilovku.

Góly

Domácí:

Hosté: 13:24. Roberts Bukarts, 19:59. Fridrich, 33:39. Roberts Bukarts, 50:56. Krieger, 51:36. Mueller

Sestavy

Domácí: Schulte (Perfuch, Garteig) – Schwaiger, Zitterbart, Wagner, Edwards, Maginot, Hüttl, Hübner, Jobke – Dunham, Virta, Bertrand – Krauss, Pietta, Nijenhuis – Höfflin, Stachowiak, Simpson – St. Denis, Henriquez – Morales, Bailey

Hosté: Machovský (Klimeš) – Percy, Grman, MIkuš, Raskob, Gewiese, Prčík, Kovář, Stehlík – Bukarts, Krieger, Mueller – Zdráhal, Chlán, Lakatoš – Kotala, Claireaux, Kalus – Krejsa, Dej, Fridrich

Rozhodčí

Kopitz, Rohatsch – Hofer, Wölzmüller

Stadion

Saturn Arena

Návštěva

2 513 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud