9. ledna 2024 • 20:40

LM: Vítkovice - Skelleftea 2:4. Obrat a naděje, ale pak skórovali jen hosté

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Vítkovic prohráli v úvodním utkání semifinále Ligy mistrů na domácím ledě se švédským celkem Skelleftea AIK 2:4. Ostravanům se v první třetině povedlo otočit skóre góly Dominika Lakatoše a Rastislava Deje z 0:1 na 2:1, ale pak třikrát skóroval pátý tým švédské ligy a před zápasem na vlastním kluzišti má dvougólový náskok. Odveta se bude hrát v úterý 16. ledna.



Oba soupeři se do sebe pustili bez přehnaného taktizování. Domácí už opět s koučem Pavlem Trnkou, který se po šampionátu dvacítek vrátil na střídačku, v šesté minutě nabrali ztrátu. Lindströmovi přistál přímo na čepeli puk vyražený brankářem Klimešem a Švéd lehce doklepl.

Vítkovice ale rychle kontrovaly, v osmé minutě Lakatoš v přesilovce příklepem z kruhu překonal Söderströma. Domácí hráči pokračovali v aktivitě a 132 sekund po vyrovnání se jim podařilo otočit skóre, když po kiksu hostujícího obránce a jeho přihrávce naslepo před vlastní bránu nadvakrát protlačil kotouč za čáru Dej.

Vítkovice byly nahoře, ale v další početní výhodě se nechaly zaskočit a po zaváhání ve vlastním pásmu Dzierkals v oslabení ve 12. minutě srovnal. Druhou část opět odstartovala lépe Skelleftea. Klimeš zabránil ve velké šanci Huggovi, ale v 26. minutě narýsoval Sikura křížnou přihrávku na hůl Lindholmovi a ten z první opět obrátil skóre ve prospěch Seveřanů.

Ještě lepší pozici před odvetou Švédům vytvořil v 46. minutě Sikura. Vítkovice znovu pykaly za chybu v obranném pásmu: domácí přišli o puk na vlastní modré, Nilsson kotouč rychle poslal do strany Sikurovi a Kanaďan bez přípravy zavěsil.

Ostravané bojovali o co nejlepší výsledek, ale soupeř jim toho moc nedovolil. Söderströmovi sice připravil dvě krušné chvilky Barinka, ale gólová radost pro domácí z toho nebyla. Ve Švédsku musejí Vítkovice za týden vyhrát minimálně o dva góly v normálním čase, aby si vynutily alespoň prodloužení.

Semifinále play off hokejové Ligy mistrů - úvodní zápas:

Servette Ženeva - Lukko Rauma 2:2 (1:0, 1:2, 0:0)
Branky: 9. Miranda, 30. Chanton - 25. Mattila, 27. Fontaine.

Góly

Domácí: 07:08. Lakatoš, 09:20. Dej

Hosté: 05:26. Lindström, 11:32. Dzierkals, 25:06. Lindholm P., 44:01. Sikura

Sestavy

Domácí: Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (A), Grman, Auvitu, Kovář, Prčík, Jeřábek – Kalus, Chlán, Lakatoš (C) (TS) – Dej (A), Krieger, Vondráček – Bukarts, Barinka, Fridrich – Půček, Claireaux, Peterek

Hosté: Söderström (Lindvall) – Forsfjäll, Pudas (C), Nilsson, Haara, Olsson, Granberg – Lindström (TS), Sandberg, M. Lindholm – Hugg (A), Lindberg, Heikkinen – Johnson, P. Lindholm (A), Sikura – Stenman, Robertsson, Forsfjäll – Johnson, Dzierkals

Rozhodčí

M. Tscherrig, A. Schrader – J. Svoboda, D. Hynek

Stadion

Ostravar aréna, Ostrava

Návštěva

5 455 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud