7. října 2008 • 18:12

Bednář: Zápas s Linköpingem je klíčový

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávistický útočník Jaroslav Bednář považuje hned první vystoupení v hokejové Lize mistrů proti švédskému Linköpingu za nejdůležitější pro vývoj ve skupině D.



Nejproduktivnější hráč úřadujícího mistra se na zápas těší a vyzkouší si už třetí obdobu klání nejlepších evropských týmů. V letech 1997 až 1999 si se Spartou zahrál Evropskou ligu, v roce 2005 vyhrál s Omskem turnaj mistrů Super Six v Petrohradu.

Utkání Slavia Praha - Linköping HC můžete sledovat online

"Středeční zápas bude strašně důležitý pro vývoj ve skupině. Je potřeba se na to pořádně připravit," řekl Bednář novinářům. Slavia dobře rozjela sezonu, ale v pondělí před vstupem do Ligy mistrů po porážce v Kladně po samostatných nájezdech opustila vedoucí pozici, přestože předtím dvakrát v rozstřelu vyhrála. "Hráli jsme poslední tři zápasy dobře, ale zkomplikovali jsme si to zbytečnými chybami. Když je budeme dělat i proti Švédům, strašně se nadřeme," varoval.

Podle Bednáře Liga mistrů tým nabudí daleko více než pondělní duel v Kladně. "Tam jsme málem usnuli. Kladno nás uspalo svým hokejem a my jsme se tomu přizpůsobili, což nás stálo zisk tří bodů. Proti Linköpingu to bude hodně bruslařský a kontaktní, takže se nemusíme bát, že bychom nebyli nabuzení," podotkl.

V dresu soupeře se představí spoluhráči z reprezentace Jaroslav Hlinka a Jan Hlaváč, ale v kontaktu s nimi slávistická opora před vzájemným soubojem nebyla. "Není na to čas. Kluci budou mít po příjezdu do Prahy jiný starosti. Budou chtít vidět svoje rodiny, takže ke kontaktu ani nedojde," řekl Bednář. Oba Čechy považuje za hlavní nebezpečí. "Jsou to asi jediní dva hráči, který známe. Víme o jejich kvalitách a podle toho se musíme zařídit."

Přestože duel s Linköpingem bude zajímavý i díky účasti českých legionářů a kouče Slavomíra Lenera na střídačce švédského vicemistra, Bednář si neodvažuje odhadovat, kolik lidí zápas naláká. Soutěž teprve začne hledat svou přízeň mezi diváky, navíc duel od 19:30 vysílá přímým přenosem ČT4 Sport.

"Je to docela pozdě, taky ty ceny lístků nejsou nejnižší. Bavili jsme se o tom v šatně a sami jsme na to zvědaví, kolik fanoušků přijde," prohlásil Bednář. Dobrou diváckou kulisu by si podle něj soutěž zasloužila. "Mělo by to být zpestření pro evropský hokej, narvalo se do toho hodně peněz, bude to sledovaný a udělalo se hodně pro reklamu. Uvidíme, třeba lidi přijdou.

Takové peníze jako ve fotbale v této soutěži nebudou, je nová. Uvidíme do budoucna, jestli se chytne. Určitě to ale nebude prestižní jen pro Slavii, ale i pro celý český hokej."

Před lety si se Spartou zahrál v Evropské lize zápasy s Dynamem Moskva, Bolzanem, Manchesterem, Fribougem či Grenoblem. "Teď by to mělo mít větší kvalitu. Ligu mistrů hrají první, druhá mužstva z elitních lig," mínil jednatřicetiletý útočník, jenž spolu s Jaromírem Jágrem vyhrál před třemi roky Super Six v Petrohradu. "Tam to bylo nádherný, měli jsme dobrý mužstvo."

Vítěz Ligy mistrů bude mít právo hrát o Victoria Cup se zástupcem NHL, ale na to Bednář v současné době vůbec nemyslí. "O tom můžeme přemýšlet nejdříve, když postoupíme ze skupiny. Soutěž bude ohromně těžká. Nejdříve je potřeba předvést nějakou práci a pak je možné se bavit o zápase s týmem z NHL," doplnil Bednář. V postup ze skupiny ale věří. "Pokud budeme hrát jako v minulé sezoně v extralize, tak jsem optimista," dodal.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud