Miroslav Horák
12. listopadu 2008 • 21:56

Slavia se vzepřela Linköpingu

TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Bravo! Slávisté dál dělají českému hokeji báječnou reklamu a sami sobě plní pokladnu. Růžičkovi bojovníci zvládli potrhlou kovbojku v Linköpingu a uchvátili třetí triumf v Lize mistrů.



Řečí peněz, na kontě Slavie už šustí přes 11 milionů korun. A brzy bude ještě líp…

Jan Novák v souboji s Laumannem
Jan Novák v souboji s Laumannem

Tedy snad! Ještě to chce výhru nad Curychem a Slavii blaží 5 milion za vpád do semifinále soutěže. Veselo však může být už za týden, pokud Lenerův soubor vezme body v Curychu.

„Myslím, že se rozhodne až v posledním zápase v Praze. Ale bylo by milé, kdyby to přišlo už dřív,“ usmíval se kouč Vladimír Růžička po nervózní bitvě.

Hokejový labužník se včera bavil a zároveň trpěl střeštěnou podívanou. Slávisté při ní málem trčeli v pasti, ale vyhrabali se! V poslední třetině ztráceli, prohrávali 4:5, buldočí zavilostí však skóre otočili.

A kdo jiný v tom mohl mít prsty než Jaroslav Bednář – z brejku srovnal na 4:4 a ve 49. minutě rozhodl v oslabení Doležal… Paráda! Byla to sladká odměna za protrpěné drama.

„Ukázala se naše vůle a velká bojovnost týmu,“ hřálo Růžičku.

Slavia předvedla senzační nástup na bojiště a po první třetině si v kabině hověla s dvougólovým náskokem. Zcela zaslouženým, neboť zdravě nadržení Pražané si domácí hráče zcela podrobili.

Jebavého vyloučení ve 4. minutě mělo Linköping popohnat do tlaku, ovšem stal se pravý opak – z faulu profitovala Slavia. Žižka napálil puk od červené na gólmana, ten ránu vyrazil před sebe, kam si dojel Sklenář a mazácky kotouč uklidil za čáru.

Slávisté se dostali do veliké pohody a předváděla pohledný kombinační hokej, s kterým si bojácní domácí nevěděli rady. Vydařený rozjezd potvrdil Novák gólem v přesilovce, kdy nerezignoval na dvě neúspěšné střely a tou třetí prostřelil Franssona.

Vše vypadalo skvěle, bezradný Linköping tápal i ve dvojnásobní přesilovce v závěru třetiny. Málokdo pochyboval, že by Slavia mohla přestat kralovat. Bohužel, stalo se…

Lenerovu partu vydatně nakopla velká slávistická minela – hráči si špatně obsadili soupeře, bek Kolařík nehlídal Erikssona a ten snížil.

Švédové se nadechli kyslíku, který jim neotrávilo ani Červenkovo rychlé navýšení na 1:3. Návrat do zápasu rozjel ve 26. minutě Majeský, poté v sérii přibývajících přesilovek Svoboda exceloval, ve 32. minutě Perssonovi chytil vyrovnání, chvíli na to Petterström nastřelil tyč.

Tlak domácích byl obrovský… Vyjádřeno střelami 13:4 ve druhém dějství. Hosté si toužebně přáli ustát vedení do pauzy, ale zůstalo jen u myšlenek.

Rozjetou švédskou mašinu nezastavila ani přestávka, po 87 vteřinách už domácí vedli. Ovšem to zdaleka nebyl konec… Rozhodně ne pro slávistické poctivce!


Výsledek - skupina D:

Linköping HC - Slavia Praha 4:5 (0:2, 3:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 23. Eriksson (Persson), 26. Majeský (J. Hlinka), 39. Beaudoin (Surový), 42. Eriksson (Fernholm, Petterström) - 6. Sklenář (Žižka), 14. J. Novák (Kadlec, Červenka), 24. Červenka (Bednář, Vašíček), 46. Bednář (Červenka, Tomica), 49. Doležal (Beránek).
Rozhodčí: Rönn, Partanen (oba Fin.) - Gienke, Pedersen (oba Nor.).
Vyloučení: 6:8
Využití: 1:1
V oslabení: 0:2
Diváci: 6842


Linköping: Jonas Fransson - Johan Fransson, Saravo, Pihl, Fernholm, Gunnarsson, Majeský, Aalto - Hlaváč, J. Hlinka, Beaudoin - Petterström, Eriksson, Persson - Surový, Hakanson, Zackrisson - Carlsson, Fröshaug, Laumann-Ylvén.
Trenéři: Slavomír Lener a Magnus Hävelid.

Slavia:
A. Svoboda - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Kolařík, Žižka, Sloboda, Jebavý - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, Tomica - Micka, Kraft, Sklenář - P. Jelínek, V. Růžička ml., Doležal. Trenéři: Vladimír Růžička st. a Jiří Kalous.

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud