8. června 2011 • 14:20

Alfredsson jde na operaci zad, sezonu stihne

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitána hokejistů Ottawy Daniela Alfredssona čeká v pátek operace zad. Osmatřicetiletý švédský útočník by se měl poté zotavovat čtyři až šest týdnů, takže by neměla být nijak ohrožena jeho příprava na nový ročník NHL, v níž působí již od roku 1995.



Uznávaný lídr, jehož si Senátoři vybrali až jako 133. hráče v pořadí draftu 1994, měl se zády potíže v průběhu této sezony. Na začátku ledna pro něj ročník předčasně skončil. V té době měl na kontě 54 zápasů a 31 bodů za 14 gólů a 17 přihrávek.

"Věnoval se hodně rehabilitaci a cítil, že chce ještě pokračovat v kariéře. Při zákroku je třeba uvolnit menší tlak na nerv, kvůli němuž ztrácel sílu v noze, což pak ovlivňovalo jeho bruslení. Jak ho znám, na tréninkový kemp bude fit," uvedl generální manažer klubu Bryan Murray.

Ten v současnosti hledá nástupce kouče Coryho Cloustona a rád by ho sehnal do konce tohoto týdne. "Už jsem měl pěknou řádku pohovorů, ale pokaždé je to dilema, když máte vybrat trenéra. Od různých lidí slyšíte spoustu dobrých věcí, ale na konci je hlavní to, komu dáte důvěru," prohlásil Murray.

Ottawa patřila v základní části k nejhorším týmům. Podruhé za poslední tři ročníky se nedostala do play off, s pouhými 74 body uzavírala Severovýchodní divizi. Méně bodů v celé lize získaly pouze New York Islanders, Florida, Colorado a Edmonton.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud