2. října 2011 • 16:52

Letos snad konečně zůstanu zdravý, doufá útočník Ottawy Michálek

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po dvou sezonách plných zranění si český útočník Milan Michálek užívá vydařený předsezonní kemp. Během čtyř přípravných zápasů dvakrát skóroval, přidal jednu přihrávku a na nový ročník, který začíná tento týden, vypadá skvěle připraven. Přesto dopředu vyhlašuje: "Úkol číslo jedna je letos vydržet zdravý."



Zdraví. To je hlavní důvod, který pozastavil vývoj Milana Michálka, českého rychlíka ve službách Ottawy Senators. Své první čtyři ročníky, které strávil v zámoří v dresu San Jose Sharks, odehrál skoro veškerou porci zápasů a vždy dokázal nasbírat okolo 60 bodů. Od trejdu do Ottawy v roce 2009 Michálka ale pronásledují zranění.

"Letos se zatím cítím skvěle, všechno vypadá dobře, tak snad to vydrží a budu pro Ottawu konečně posilou. Zůstat zdravý je pro mě teď nejdůležitější."

Poslední dvě sezony šestadvacetiletý Michálek odehrál pokaždé pouze 66 utkání a nasbíral 33 a 34 bodů, což je podstatně méně než se od něj očekává. V loňském ročníku pro českého reprezentanta začaly trable v utkání proti Philadelphii 26. února, kdy si zlomil nohu.

"Samozřejmě každé léto makám naplno, ale letos rozhodně víc trénuju nohy a hlavně obě kolena. Cítím, že mám formu," prohlásil Michálek, který většinu svého působení v Ottawě strávil v prvním útoku s hvězdami Danielem Alfredssonem a Jasonem Spezzou.

Michálek slaví branku proti Torontu.
Michálek slaví branku proti Torontu.

Mohlo by se zdát, že se na Michálka v Ottawě lepí smůla, přeci jen za první čtyři sezony v dresu San Jose chyběl pouze ve 13 zápasech a po trejdu do Ottawy jich během dvou sezon zameškal celých 32.

"Takhle nad tím ale nepřemýšlím, to je zkrátka hokej a člověk se s tím musí poprat. Beru to letos jako nový začátek," řekl. Chci se rozpomenout na dřívější sezony a začít zase pořádně bodovat."

Jeho produktivita by mohla být pro slabý tým Senators, který skončil v loňské sezoně pátý od konce, opravdu klíčová.

"Milan je důležitou součástí naší ofenzivy," řekl kouč Paul MacLean. "Pro soupeře je nebezpečný při každém střídání a takových hráčů my tolik nemáme." "Pokud se mu podaří odehrát většinu sezony, myslím, že všichni budeme spokojení."

Rodák z Jindřichova Hradce si během přípravných zápasů také užívá setkání se spoustou nováčků v šatně. "Pokaždé když vidím tyhle mladíky, tak se cítím starší," směje se Michálek. "Vždycky ale do šatny přinesou spoustu energie a je zábavné je sledovat, jak si všechno užívají."

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud