22. listopadu 2011 • 10:19

VIDEO: Nádherná otočka o 360 stupňů a gól do sítě Philadelphie

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

To byla zase jednou paráda. Hokejový útočník Caroliny Hurricanes a loňský nováček roku Jeff Skinner se na ledě rozhodně nechová, jako kdyby mu bylo teprve 19 let a hrál svou druhou sezonu. V utkání proti Philadelphii bez zraněného Jágra předvedl kličku, kterou si jen tak někdo vytasit nedovolí.



Spin-o-rama. To je anglický výraz pro otočku o 360 stupňů. Po výkonu Jeffa Skinnera se možná přejmenuje na Skin-o-rama. V zámoří je pár odvážlivců, kteří si troufnou na její provedení, ale zpravidla to bývá až v samostatných nájezdech.

Ale tenhle klučík, jenž by svým věkem mohl být prakticky ještě středoškolák, jí vystřihl na hranici útočného pásma a obešel s ní Kimmo Timonena, jednoho z nejzkušenějších evropských beků v zámořské soutěži.

A co víc, nejenže akci zakončil gólem do sítě Brzygalova, on to všechno udělal tak, že to vypadá, že se takové věci dají dělat na ledě denně. Přitom podobnou kličku v plánu rozhodně neměl.

"Projížděl jsem středním pásmem, neměl jsem úplně rychlost, tak jsem se chtěl jen nějak otočit a najednou se to přede mnou celý otevřelo," zářil Skinner.

Skinner je zatím asi jedinou útěchou Caroliny v letošní sezoně. Tým je předposlední ve Východní konferenci a jeho kapitán a nejdůležitější hráč Eric Staal zatím zaznamenal jen deset bodů a je nejhorší v lize ve statistice plus/minus. Ale kanadský mladík Skinner je třináctý v bodování soutěže a drží si bilanci skoro bod na zápas.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud