Martin Tomaides
3. prosince 2011 • 10:54

Jágr vs. Selänne: Souboj veteránů ovládla česká hvězda

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Noční souboj Anaheimu s Philadelphií byl pro fanoušky z České republiky a Finska především soubojem mezi Jaromírem Jágrem a Teemu Selännem. Zámořská soutěž sice už několik let běží pod taktovkou mladíků jako je Giroux, Kane nebo Stamkos, ale krok s nimi stále drží i tito dva veteráni. Jak dopadl jejich přímý souboj?



Skóre utkání je už jasné, napínavý zápas odstartoval lépe Anaheim, polovina zápasu ještě neuběhla a už vedl 3:0. Z výhry se nakonec radovala Philadelphia a rozhodl o ní Giroux v prodloužení. Ale co tedy Jágr a Selänne?

Před utkáním měl Jágr jako nejlepší evropský střelec historie 650 branek a finský blesk Selänne 644.

České eso stálo za zády Fina, když ten v 11. minutě zápasu dával na 2:0. Jágr ale nakonec skóroval dvakrát a utekl na rozdíl sedmi tref.

Navíc potvrdil také pozici nejčastějšího aktivního střelce současnosti.

Jágrovi za jeho zámořskou kariéru napočítali už 4640 střel, kdežto Selännemu "jen" 4193. Tím se oba snajpři řadí na osmé, respektive patnácté místo v historických tabulkách ligy.

Jágr měl k uhájení svého gólového rekordu na ledě také více prostoru. Necelých 23 minut strávených mezi mantinely bylo jeho letošní maximum, stejně jako 10 střel na brankáře Anaheimu Hillera. Selänne vystřelil třikrát a proháněl se po ledě jen necelých 18 minut.

Přestože v čele statistik NHL jsou spíš chlapci, kteří ještě pili svou kolu brčkem, když tihle dva zářili v Naganu, oba veteráni se mezi nimi neztrácí a je radost je na sklonku kariéry sledovat.

Jágr i Selänne si drží bilanci prakticky bod na zápas, a tak si nenechte ujít další zápasy těchto hvězd a jejich souboj o trůn nejlepšího evropského střelce.

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud