Miroslav Horák
29. dubna 2012 • 07:49

Eliáš jde na Jágra: Flyers jsou favoritem na Stanley Cup, říká

Autor: Miroslav Horák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PHILADELPHIA - NEW JERSEY 21:00 ONLINE | Osud svedl dohromady dvě největší české hvězdy. Jedna z nich bude pokračovat v jízdě za Stanley Cupem, druhé skončí sezona. New Jersey s Patrikem Eliášem čeká ve druhém kole bitva s Jágrovou Philadelphií, kterou pasuje na hlavního adepta na zisk poháru. "Doufáme, že to Bryzgalovovi tolik nepůjde. Půlku sezony by nechytil ani kopačák, teď zas nepustí ani mouchu," přeje si Eliáš. Série začíná v neděli od 21:00 na ledě Flyers.



Philadephia vyřadila v divokém prvním kole ambiciózní Pittsburgh. V průměru vstřelila v každém utkání pět gólů. "V kabině jsme nad tím jen kroutili hlavami. Co oni dali za jeden zápas, my poskládáme z několika," tuší ofenzivní sílu svého soupeře opora Devils.

A ví, že se jeho tým nemůže spoléhat ani nevyrovnané výkony brankářské jedničky Flyers Ilji Bryzgalova.

"S ním je to těžké. Půlku ročníku neví, jak chytit puk, problém by měl i s kopačákem, koncem sezony patřil k nejlepším a v play off toho zase inkasuje hromadu," přemítá Eliáš.

Hlavní síla Jágrova kolektivu tkví podle něj rozhodně jinde: "Každý jejich hráč ví, kde je jeho místo, co má za úkol a s maximálním úsilím se ho snaží plnit. To je přesně základ vítězství."

Tomu se musel přizpůsobit i Jágr, který hrává pouze okolo 13 až 15 minut za zápas. "Myslím, že mu to ani nevadí. Jejich trenér přesně ví, jak ho využít."

Před svým spoluhráčem z loňského mistrovství světa přesto smeká. "Podniknout takový návrat ve 40 letech není sranda. Ale naštěstí pro něj udělal skvělé rozhodnutí s volbou Philadelphie. Pořád je to velice nebezpečný hráč," dodává Eliáš.

CELÝ ROZHOVOR ČTĚTE V NEDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT!

Vstoupit do diskuse
1
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud