22. května 2012 • 10:14

Nehraješ! Petr Sýkora se letos poprvé nevešel do sestavy

Autor: zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poprvé v sezoně uslyšel: Nehraješ! 35letý útočník Petr Sýkora se nevešel do sestavy Devils v nočním utkání s Rangers, v němž nakonec New Jersey vyhrálo 4:1 a stav série je srovnaný 2:2. Českého veterána vystrnadil ze sestavy 21letý mladík Jacob Josefson, jenž už se dal do pořádku po zranění zápěstí.



„Je jasné, že bych rád hrál. Cítím se tak, že bych mohl dát nějaké góly, ale tak to prostě je,“ smířlivě reagoval ještě před zápasem.

Trenér Pete DeBoer připustil, že to pro něj nebylo zrovna lehké rozhodnutí. „Když musíte nechat sedět Sýkoru, který hrál během sezony dobře a dal nějaké branky, je to těžké. Ale i tohle jsou věci, které kouč musí udělat,“ uvedl kouč před utkáním.

Tím, že do sestavy dal Josefsona, chtěl do mužstva po předešlé porážce vlít trochu energie a dravosti.

Sýkora tedy bitvu sledoval jenom seshora z míst, odkud zápas pozorují i novináři. Devils byli úspěšní, ve vypjatém dramatu vyhráli. A kdo ví, jestli se dvojnásobný vítěz Stanley Cupu v sérii do sestavy vrátí.

„Není to na mě, jediné, co můžu dělat, je udržovat se ve stoprocentní formě,“ reagoval Sýkora, jenž v NHL už v základní části odehrál 1017 zápasů, dalších 130 přidal v play off.

Když bylo po dopoledním rozbruslení v pondělí jasné, že se Sýkora večer do sestavy nevejde, kolem jeho místa se pak v kabině srotila velká skupinka žurnalistů.

A český veterán to okomentoval s úsměvem: „Tady je vás mnohem víc, než když jsem předtím v sezoně hrál všechny zápasy...“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud