1. června 2012 • 10:02

Červenka už zná šéfa: Calgary povede kanadský švihák Hartley

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Roman Červenka už ví, kdo jej uvede do své premiérové sezony v NHL. Novým koučem Calgary byl jmenován Bob Hartley. Adept na angažmá v Montrealu, ale i v mnoha evropských klubech, zejména ruských, se dohodl na spolupráci s Flames, které má za úkol vytáhnout do play off. To mužstvu letos uniklo o pět bodů.



V provinci Alberta si od elegána Hartleyho slibují, že poněkud povadlý tým osvěží podobně jako kdysi Colorado. Právě v Denveru uznávaný trenér zažil nejúspěšnější štaci kariéry.

Tamní tým před 11 lety přivedl ke Stanley Cupu, třikrát ve čtyřech po sobě jdoucích sezonách koučoval Avalanche ve finále Západní konference.

„Bob Hartley je vítězný typ, zvyklý vyhrávat na všech úrovních,“ těší se na spolupráci Jay Feaster, generální manažer Flames.

„Z QMJHL se probil do AHL, odsud do NHL, vítězil ve Švýcarsku. Jsme přesvědčeni, že na vítěznou cestu najede i v Calgary.“

Hartley má v zámoří trochu rozporuplnou pověst, zdaleka ne všem hokejistům jeho metody sedí. Ovšem v Calgary nepochybují, že zvolili správně.

„Bob je neúnavný dříč, vynikající motivátor, na střídačce velký šéf a pravý stratég. Pracuje srdcem a jen tak mimochodem je to skvělý člověk,“ vyzdvihuje Feaster vlastnosti nového velitele mužstva, v němž by měl vedle Romana Červenky působit i další útočník Roman Horák.

Hartley v letech 2002 až 2008 vedl pět sezon Atlantu Thrashers, s níž ovšem nebyl tak úspěšný, jak by si přál on i vedení Thrashers, do play off se podíval jenom jednou.

Celkem v elitní světové lize odkoučoval 651 zápasů, před šesti týdny dovedl ke švýcarskému titulu výběr Curychu.

„Je skvělé vrátit se k NHL zrovna v klubu s tak vynikající pověstí, vášní pro hokej a úspěchy. Chci poděkovat Jay Fasterovi a Flames za důvěru, kterou mi poskytli,“ pronesl na úvod 51letý rodák z ontarijského Hawkesbury.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud