7. června 2012 • 05:33

Oslavy se odkládají! Ďáblové vyhráli, trefil se také Eliáš

Autor: mt
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | V útrobách arény v Los Angeles již leštili nejcennější hokejovou trofej. Los Angeles Kings dnes mohli rozhodnout o dalším držiteli Stanley Cupu. Nestalo se tak! Hráči New Jersey Devils na ledě Kings zvítězili i díky brance Patrika Eliáše 3:1 a jsou stále ve hře. Králové z LA však ve finálové sérii mají pohodlný náskok 3:1 na zápasy.



Atmosféra před možná rozhodujícím a posledním zápasem letošního ročníku NHL, byla v Los Angeles opravdu neuvěřitelná. Aby ne, natěšené domácí publikum mohlo poprvé slavit Stanley Cup společně se svými miláčky, a to na domácím ledě. Nakonec si však v LA museli nechat zajít chuť.

Ale pěkně od začátku. Počáteční oťukávání obou týmů ukončil zbytečný faul kapitána New Jersey Devils Zacha Pariseho ve středním pásmu.

Přesilová hra, ve které domácí zavřeli Ďábly prakticky na celé dvě minuty v obranné třetině, vygradovala vyjetím a natlačením Jeffa Cartera od mantinelu do brankoviště Martina Brodeura. Branku jeho pokus nepřinesl.

O necelé dvě minuty později dostali i Devils šanci zahrát si v početní výhodě. Jejich přesilovka měla zcela opačný průběh než ta předchozí Králů. Hosté Quicka vůbec neohrozili.

Přesně pět vteřin po skončení této nepovedené přesilovky fauloval domácí kapitán Dustin Brown a New Jersey mělo další přesilovku. V té měl největší šanci navrátilec do sestavy Devils Petr Sýkora. Jeho ránu švihem však bleskově schoval do lapačky výtečný Quick.

Po zdvojené přesilovce hostů byli Králové čím dál tím nebezpečnější. Jejich tlak gradoval před koncem prvního dějství, kdy dvakrát trefili tyčku. New Jersey tedy se štěstím uhájilo v první třetině bezbrankovou remízu.

Do druhé třetiny mohli vstoupit lépe hráči New Jersey. Po štastném odrazu se dostal kotouč až do brankoviště Kings ke Kovalčukovi. Jen díky rychlému přesunutí Jonathana Quicka a jeho rozkleku nešli Devils poprvé v sérii do vedení.

VIDEO: Mladíček Adam Henrique opět rozhodl, tentokrát čtvrté finále

I na druhé straně se před Martinem Brodeurem objevovaly nepředvídatelné odrazy. Nahození Stolla trefilo Židlického do nohy a od ní putoval odražený puk k brankáři hosít. Ten se přesouval na druhou stranu a puk ho se štěstím trefil do betonů.

Na vyložené šance i ve druhém dějství zvítězili domácí hráči. Ďáblům dělala největší problémy druhá útočná lajna Kings Carter-Richards-Penner.

Nejen, že si vynutili další přesilovou hru, ve které se stupňoval tlak Králů. Ale prakticky pokaždé, když tito borci naskočili na led, před Brodeurem to pořádně hořelo.

Důkazem byla šance Richardse z bezprostřední blízkosti před druhou sirénou. Jeho střela prosvištěla brankovištěm a jen těsně minula branku gólmana New Jersey.

Třetí třetina začala námazem ruského obránce Volčenkova ve službách New Jersey. Jeho špatnou přihrávku vystihl Gagne, prodloužil na lépe postaveného Lewise, jehož bekhendový blafák jen těsně minul branku Brodeura.

Celá závěrečná třetina byla plná osobních soubojů a tvrdých střetů. Hrálo se hlavně ve středním pásmu, a když se některý z týmů dostal do šance, bravurně chytající brankáři vše vyřešili.

Foto 

Tedy až do doby, kdy se k odraženému puku z hole Salvadora, dostal český útočník Patrik Eliáš a od mantinelu skóroval za Quickova záda. Devils šli vůbec poprvé ve finálové sérii do vedení.

Jejich radost však netrvala dlouho. Hned v dalším střídání odešel za sporně posouzený faul na trestnou lavici hostující Clarkson a hned po vyhrané buly byla přesilovka využita. Od modré se z první trefil obránce LA Drew Doughty.

Když už se schylovalo k dalšímu prodloužení, tak necelých pět minut před koncem vybojoval kotouč u hrazení Clarkson, předložil ho mladíčkovi Henriqueovi a ten vsítil rozhodující gól zápasu.

Účet utkání završil do prázdné branky ruský útočník Ilja Kovalčuk a Ďáblové tedy po výhře 3:1 nad Los Angeles Kings mohou dále živit svoji naději na obrat finálové série.

Finále play off NHL - 4. zápas:

Los Angeles Kings - New Jersey Devils 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)
Branky a nahrávky: 49. Doughty (Richards, Kopitar) - 48. Eliáš (Salvador, Zubrus), 56. Henrique (Clarkson, Ponikarovskij), 60. Kovalčuk (A. Greene, Salvador). Rozhodčí: O'Rourke, Rooney - Morin, Racicot. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 20:24. Diváci: 18.867. Stav série: 3:1.

Sestavy:

Los Angeles: Quick - Scuderi, Doughty, Mitchell, Vojnov, Martinez, M. Greene - Williams, Kopitar, Brown - Penner, Richards, J. Carter - Lewis, Stoll, King - Nolan, Fraser, Gagne. Trenér: Darryl Sutter.

New Jersey: Brodeur - Židlický, Salvador, Fayne, A. Greene, Volčenkov, Tallinder - Parise, Zajac, Kovalčuk - Sýkora, Eliáš, Zubrus - Clarkson, Henrique, Ponikarovskij - S. Bernier, R. Carter, S. Gionta. Trenér: Peter DeBoer.

Kings po úvodní trefě rychle srovnali, New Jersey se ale zlomit nenechalo.
Kings po úvodní trefě rychle srovnali, New Jersey se ale zlomit nenechalo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud