2. listopadu 2012 • 11:32

Horák chce hrát s Hudlerem a Červenkou, teď však září v AHL

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střílí mu to vydatně: sedm zápasů, sedm gólů. Roman Horák musel jako spousta dalších mladíků během výluky NHL místo evropského angažmá zamířit do farmářské AHL. Tam se ale 21letý útočník Calgary ukazuje šéfům výtečně. Zdatně si vedou i další krajané, kteří zůstali v zámoří…



Loni v kempu překvapil, ohromil. Coby dvacetiletý zelenáč si oproti předpokladům vybojoval místo v sestavě Calgary Flames. Nakonec v sezoně NHL Roman Horák odehrál 61 zápasů, i když většinou jen ve čtvrté lajně. Ve svém druhém ročníku hodlal přidat.

Když se napoprvé chytil, proč už by teď nemohl v sestavě poskočit výš? Jenže přišla výluka, a protože má českobudějovický odchovanec nováčkovskou smlouvu, musel na farmu do Abbotsfordu. I tady ale ukazuje, jak moc hodlá po opětovném rozběhnutí NHL získat výraznější roli v týmu.

Branku v síti Detroitu slaví český útočník Roman Horák. Branku v síti Detroitu slaví český útočník Roman Horák.Foto ČTK


V AHL, která je momentálně plná těch nejnadanějších mládenců z celého zámoří, ovládl start ročníku. Za sedm zápasů se trefi l sedmkrát, je nejlepší v lize. „Ať hraje na jakékoliv pozici, vždycky najde způsob, jak se prosadit,“ pochvaloval si kouč Troy Ward.

Horáka totiž žene touha postavit se v dresu Flames po boku českých kumpánů Romana Červenky a Jiřího Hudlera, které klub přes léto podepsal. „Chci hrát v prvních dvou útocích,“ nezastíral. „Trenérům potřebuju ukázat, že umím dávat góly, o to se teď snažím. Jakmile mám příležitost, chci ji zužitkovat. Zatím se mi daří, ale nechci létat moc vysoko, je teprve začátek.“



Když ovšem bude pokračovat takhle, upoutá pozornost nového calgarského kouče Boba Hartleyho. Stejně tak se teď o naději perou jeho vrstevníci z jiných mužstev – Ondřej Palát, Tomáš Kundrátek nebo Tomáš Vincour, i jim vyšel start AHL skvěle.

Dvacetiletý brankář Petr Mrázek, bronzový z posledního šampionátu dospělých, začal svou premiérovou sezonu mezi dospělými v týmu Toleda v ECHL. Z druhé farmy Detroitu si už ale vysloužil posun výš, do Grand Rapids v AHL. „Chytá nejlíp, jak může. Zaslouží si dostat šanci,“ řekl Jim Nill, asistent generálního manažera Red Wings.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud