23. května 2013 • 11:45

Kouč po výprasku Ottawy ukázal zápis, popřál dobrou noc a odešel

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bylo to stručné, věcné a úderné. Kouč Paul MacLean po debaklu Ottawy ve čtvrtém zápase série proti Pittsburghu nemluvil dlouho. Všehovšudy asi 15 vteřin. Ale jeho projev na tiskovce byl dostatečně výmluvný. „Tady to všechno máte,“ ukázal na zápis o utkání. „Je to 3:7, uvidíme se v Pittsburghu. Jedeme tam a budeme hrát. Dobrou noc,“ dodal 55letý trenér.



Nebyl to jednoslovný projev, jakým po porážkách někdy častuje média John Tortorella z New York Rangers. MacLean všechno shrnul do několika stručných vět a ani nečekal, až mu někdo z novinářů položí otázku. Jakmile byl hotov, odstoupil od mikrofonu a zase odešel.

S týmem Ottawy ve zkráceném ročníku NHL předvedl malý zázrak a podruhé za sebou se ocitl díky tomu mezi třemi kandidáty na Jack Adams Trophy pro nejlepšího trenéra NHL.

Přestože během sezony mu pro zranění vypadly ze sestavy tři klíčové opory – centr Jason Spezza, nejlepší obránce minulé sezony Erik Karlsson a brankářská jednička Craig Anderson, nakonec MacLean i s týmem plným nováčků postoupil do play off.

V něm vyřadil v 1. kole favorizovaný Montreal a ve třetím zápase série proti našlapanému Pittsburghu ukradl vítězství, které Senators vrátilo naději.


Po čtvrtém duelu je to ale zase jinak. Senators dostali výprask, potřetí ve své historii inkasovali v play off na domácím ledě sedm gólů. Naposledy se je tohle potkalo právě v utkání s Pittsburghem v roce 2010, kdy prohráli 4:7.

Nyní jsou na pokraji vyřazení, série se za stavu 3:1 na zápasy pro Penguins stěhuje do Pittsburghu, kde se zítra hraje páté utkání.

VIDEO: Kouč Ottawy toho moc novinářům neřekl



Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud