23. července 2013 • 04:10

Nebyl jsem součástí Jágrovy party, ale sedneme si, věří Eliáš

Autor: mir, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patrik Eliáš, Jaromír Jágr. Jedny z největších hokejových osobností Česka se poprvé sejdou v jednom klubu! K ikoně New Jersey přibude do kabiny česká legenda patřící mezi nejlepší hráče historie. "Mužstvo z jeho schopností vytěží," říká v rozhovoru pro deník Sport zkušený útočník.



Oba už mají za sebou dlouhou kariéru v NHL i spousty reprezentačních zápasů. Teď to bude vůbec poprvé, co se sejdou v jednom klubovém dresu! "Jarda má kvalitu, i když už není nejrychlejší, pořád na sebe umí navázat protihráče. Je silnej na puku, ruce a myšlení má, to se bude hodit," těší se na nového parťáka Eliáš.


Dokonce je možné, že dvě české hokejové legendy budou nastupovat v jednom útoku. "Možné jsou jen dvě varianty. Buďto bude Jarda hrát s centrem Travisem Zajacem, anebo se mnou," předpovídá hráč, který v Devils strávil celou kariéru (od roku 1995).

"Vycházím aspoň z toho, co mi říkal po sezoně náš trenér. Že mě chce vrátit do středu útoku, protože mu víc vyhovuje, když tvořím hru," dodává s tím, že z případné spolupráce s Jágrem rozhodně nemá strach.

Ve své premiéře v Bostonu se Jágr setkal s Patrikem Eliášem.Foto Profimedia
"Za ty roky v NHL jsem hrál snad se všemi typy hráčů, s technickými, se silovými, s klukama, co měli vynikající hokejové myšlení anebo naopak, co jim to tolik nepálilo. A vždycky jsem se snažil přizpůsobit, aby z toho měl tým prospěch," říká sedmatřicetiletý útočník.

Zatímco Jágr už s národním týmem slavil Nagano, Eliáš u velkých zlatých úspěchů chyběl. "Tím, že jsem nehrál v Naganu, na dlouhé roky jsem se do té reprezentační party vůbec nedostal. Do toho jsem často hrál o Stanley Cup, takže na mistrovství jsem přijížděl třeba jen na pár zápasů," vysvětluje.

"Navíc jsem kdysi spolupracoval s lidmi, kteří na mě neměli dobrý vliv, nechával jsem se jimi ovlivnit a i z toho pramenilo, že jsem nebyl v tom hlavním proudu hráčů, které měli fanoušci nejvíc zafixované," ohlíží se za minulostí.

Sednou si dvě velké individuality i lidsky? "V kabině si vedle sebe sedneme určitě," usmívá se Eliáš. "Ale vážně. Nebude problém. Mezi námi vnímám vzájemný respekt. Já umím vycházet s každým, Jarda se stane součástí našeho týmu a jsem si jistý, že společně uděláme maximum pro to, aby to v týmu klapalo," věří.



Rozhovor s Patrikem Eliášem čtěte v úterním Sportu

Tahoun New Jersey Patrik Eliáš neměl důvod k radosti, Jaromír Jágr a jeho Flyers zvítězili 3:0
Tahoun New Jersey Patrik Eliáš neměl důvod k radosti, Jaromír Jágr a jeho Flyers zvítězili 3:0

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud