23. října 2013 • 12:06

VIDEO: Hamrlíka nadšení diváci v Montrealu málem rozbrečeli

Autor: mir, pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEO | Vždycky říkal, že tohle angažmá by přál každému. Roman Hamrlík v Montrealu strávil čtyři skvělé sezony, ale v srdcích fanoušků z hlavního města hokeje zanechal hlubokou stopu. V pondělí oznámil konec kariéry a další den se přišel podívat na zápas Canadiens proti Edmontonu.



Jakmile se v polovině zápasu po boku kanadské přítelkyně Cynthie objevil na obří obrazovce, diváci vstali a vestoje mu začali aplaudovat. „Bylo to super. Neskutečné ovace, něco úžasného. Málem jsem brečel,“ přiznal Sportu Hamrlík, který svoje dojetí schovával za nesmělý úsměv a fanouškům zamával.

VIDEO: Hamrlíka ocenili fanoušci Habs

Do Montrealu přišel v roce 2007 a jeho první zápas za Canadiens byl zároveň jeho tisícím v NHL. V dresu tradičního klubu pravidelně na ledě trávil přes 22 minut, překročil tam i mety 1100, 1200 a 1300 utkání v zámořské lize. Za celou dobu tam vynechal jen 16. Ačkoli je to přes tři roky, co odtud odešel, v Montrealu má dodnes zázemí a fanoušci na něj nezapomněli. V polovině duelu s Oilers mu vzdali hold, jakého se hned tak někomu nedostane.

„Nejlepší byl Montreal, zažil jsem tam vynikající čtyři roky. Nejslavnější mužstvo světa, nic lepšího není,“ řekl po oznámení konce kariéry Hamrlík v rozhovoru pro deník Sport. „Musím se zeptat některého z bývalých spoluhráčů, jestli mi dá lístky. Jsem teď nezaměstnaný a nevydělávám moc peněz. Nemůžu si dovolit kupovat vstupenky za 200 dolarů,“ vtipkoval, když oznámil odchod ze scény a v Montrealu se ho ptali, kdy přijde vhodit čestné buly.

Ovace montrealksého publika Hamrlíka dostaly.
Video se připravuje ...

Nikdy nevyhledával záři reflektorů a neměl kolem sebe rád rozruch. Přivítání v montrealské hale Bell Centre ho překvapilo. A doslova ho dostalo. Takové pocty se ještě žádný český hráč v tomto hokejovém chrámu nedočkal.

"Bylo to něco fantastického. Až tady jsem si uvědomil, co jsem dokázal. Nic lepšího se mi nemohlo stát, v Montrealu jsem v roce 1992 při draftu začínal a takhle krásně to ukončil. Byl jsem úplně naměkko, Montreal byl můj osud," dodal Hamrlík, jehož si před 21 lety při výběru nadějí vybral jako jedničku tým Tampy Bay a který v NHL sehrál 1395 zápasů.

Celou akci zpunktoval Zdeněk Matějovský, novinář českého původu, který dlouhé roky žije v Montrealu a s Hamrlíkem se výborně zná. „Jsme kamarádi, Roman mi tady nesčetněkrát pomohl, chtěl jsem mu to i tímto způsobem vrátit. Řekl jsem si, že musím zprodukovat hezkou rozlučku s fanoušky Canadiens a na klub jsem s tím přišel. Tomu nápadu okamžitě dali zelenou a myslím, že nelitovali. Bylo velmi dojemné, když Romanovi přes dvacet tisíc lidí aplaudovalo vestoje. Sám jsem měl co dělat, abych se nerozbrečel. A on taky,“ popisoval Matějovský pro iSport.cz.

Hamrlík do poslední chvíle nevěděl, co se chystá. Až přímo na stadionu se od Matějovského dozvěděl, co má za lubem. „Jsem nadšený, jak to dopadlo…“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud