2. prosince 2013 • 09:40

VIDEO: Alfredsson se vítězně vrátil do Ottawy. Gólem pečetil skóre

Autor: mto, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
SESTŘIH: Brighton - Manchester City 0:4. Titul je blíž, zářil Foden
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrál olympijské hry, z mistrovství světa má celkem čtyři medaile, v NHL pobral několik trofejí a je také třetím nejproduktivnějším Švédem historie. Přesto čtyřicetiletý Daniel Alfredsson v neděli zažil něco nového. Po 17ti letech totiž v létě odešel z Ottawy a v dresu Detroitu teď poprvé a patrně naposledy přijel na led Senators. A dočkal se mimo jiné bouřlivých ovací vestoje.



Alfredsson se gólem do prázdné brány při závěrečné power play podepsal pod výhru 4:2, trefu ale moc neslavil. Zkušený Švéd, který byl v Ottawě celých 13 let kapitánem, se tvářil dost rozpačitě.

"Bylo příjemné uzavřít gólem skóre a potvrdit naši výhru. Výsledek je o to sladší. Ale pro mě osobně by ten večer byl nezapomenutelný, i kdybychom prohráli," uvedl bývalý kapitán Ottawy.

VIDEO: Takhle v Ottawě uctili Alfredssona

Těžko hledal slova, kterými by popsal, jak se cítil při vřelém přivítání domácími fanoušky. "Říkáte si, jestli si zasloužíte být takhle odměněni, když všechno, co děláte, je jen hokej. Rozhodně ale cítím k tomu městu a týmu respekt," dodal Alfredsson, kterého potěšilo video s jeho největšími úspěchy, které před utkáním běželo na kostce.

VIDEO: Skóre uzavřel trefou do prázdné brány

V utkání na první gól vítězů přihrál Jakub Kindl, na druhé straně si jednu asistenci připsal Milan Michálek, který musel s Ottawou strávit čtvrtou domácí prohru v řadě. "Stačí udělat jednu chybu a hned se začnou nabalovat další, což nás pak svazuje. Nevím, jestli nám na určitou dobu přestává v utkání pracovat mozek, ale i dnes jsme udělali několik hrubek mentálního rázu. A dobrý tým to umí využít," vysvětlil špatnou domácí sérii trenér týmu Paul MacLean.

MATCH OVERVIEW LEGACY
1. 12. • 23:30
Ottawa Senators
Ottawa Senators
2:4
ONLINE
1. prosince
23:30
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
Góly

Domácí: 34:14. MacArthur, 58:39. Zibanejad

Hosté: 28:22. Franzén, 31:13. Miller, 41:58. Miller, 58:57. Alfredsson

Sestavy

Domácí: Lehner (Anderson) – Karlsson, Methot, Wiercioch, Cowen, Corvo, Phillips – Zibanejad, Spezza, MICHÁLEK – Ryan, Turris, MacArthur – Neil, Z. Smith, Conacher – Condra, Grant, Greening.

Hosté: Gustavsson (Howard) – Ericsson, Kronwall, B. Smith, Quincey, Lashoff, KINDL – Franzén, Zetterberg, Nyquist – Alfredsson, Helm, Abdelkader – TATAR, Andersson, Miller – Samuelsson, Weiss, Cleary.

Rozhodčí

O'Rourke, Kozari – Nelson, Pancich

Stadion

Canadian Tire Centre, Ottawa

Návštěva

20011 diváků

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud