Jakub Hlaváč
26. března 2014 • 14:06

Jágr se podepisoval a říkal: Nesnáším obchodníky s autogramy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Podepsat se fanouškovi, proč ne. Ale na určité lidi má Jaromír Jágr spadeno. Na obchodníky s autogramy. Během VIP tréninku a následné akci s příznivci hokejových Devils se o tom rozpovídal pro web NJ.com.



Často stojí s fixem před hotelem dlouhé hodiny a čekají na jediný okamžik: až budou moci poprosit hvězdu o autogram. Sběratelé podpisů mají svůj koníček jako vášeň. A nebo jako pěkný přivýdělek k živobytí.

Vždyť na internetových aukcích najdete spousty podepsaných artefaktů. Právě obchodování s fotkami či jinými hokejovými relikviemi se Jaromíru Jágrovi vůbec nelíbí. Za celou svou kariéru se s tímto druhem byznysu nesmířil.

„Nemám problém se podepsat normálním fanouškům. Ale nesnáším lidi, kteří na tom chtějí profitovat,“ svěřil se na webu NJ.com. „Dostanou autogram a prodají ho za velké peníze. Jenom tím ubližují ostatním, na které se pak nedostane,“ pokračoval.

Takhle se draží podepsané kartičky Jaromíra Jágra na serveru ebay.comFoto ebay.com

„Některé z těch lidí potkávám pravidelně a neustále mě zastavují. Když už neví, co by, tak si třeba najmou malé dítě. Je to lehká cesta, jak využít hráče a dostat peníze,“ zlobil se. „Odmítnete je a oni se nestydí přijít znovu. Vyhodíte je dveřmi a oni se vrátí oknem,“ dodával rozčíleně.

Celou diskusi sledoval další forvard New Jersey Danius Zubrus. „Obávám se, že nemám stejné problémy jako Jags,“ říkal a následně se začal smát.

„Ne, vážně. Oni občas čekají do dvou do rána na hotelu, než přiletíme. Pro hvězdy jako jsou Brodeur, Kovalčuk nebo Jágr to musí být občas otrava,“ uvědomoval si.

Jenže cestu, jak žadatele protřídit je složité najít. A tak se asi miliony placené hvězdy budou muset smířit, že si na jejich jménu občas někdo na nějaký ten dolar vydělá.

Eliáš: Některé fanoušky znám i patnáct let
Video se připravuje ...

Patrik Eliáš během podpisové akce hokejistů New Jersey
Patrik Eliáš během podpisové akce hokejistů New Jersey

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud