20. června 2014 • 09:09

Je zmenšeninou Jágra! Syn kouče Draisaitla míří na draftu NHL vysoko

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už za týden naberou kariéry talentované hokejové mládeže nový směr, v pátek a v sobotu se ve Wells Fargo Center ve Philadelphii odehraje draft hokejových nadějí. A jednu z nejvyšších pozic by měl podle předpovědí zaujmout i Leon Draisaitl, syn Petera Draisaitla, kouče Hradce Králové. Zároveň by se měl stát nejvýše draftovaným Němcem historie NHL.



Osmnáctiletý Draisaitl se zdá jako dělaný pro zámořský hokej. Zdobí ho výbušnost a síla, v juniorské WHL navíc sbíral body po hrstech. Skauti si chválili neustálý herní i mentální posun, který byl na rodákovi z Kolína nad Rýnem v průběhu posledních dvou ročníků vidět.

"Je takovou zmenšeninou Jaromíra Jágra společně s kombinací herního nasazení Douga Gilmoura," chválí techniku, ale také fyzickou vybavenost německého hokejisty skaut Peter Sullivan. A přesně tento způsob hry vynesl Draisaitla vysoko do odhadovaných žebříčků, z hokejistů působících v poslední sezoně v zámoří mu náleží čtvrtá pozice.

VIDEO: Takhle letos válel ve WHL

Hladce by se tedy měl stát nejvýše draftovaným Němcem do NHL. Tuto pozici totiž zatím drží Marcel Goc, kterého si ze dvacátého místa v roce 2001 vybralo San Jose. "Do NHL už z Německa zamířilo několik velice kvalitních hokejistů, byla by pro mě velká čest stanout na draftu takhle vysoko," řekl nadějný útočník pro NHL.com.

Draisaitl podle svých slov ke Gocovi velmi vzhlíží, on sám má zatím předpoklady dotáhnout to dál než defenzivní centr, který naposledy hájil barvy Pittsburghu. Z Goce se v průběhu let stal spíše poctivý bojovník, o čemž svědčí i to, že pravidelně sbíral okolo 25 bodů v sezoně. To s novou německou nadějí to bude pravděpodobně jiné.

Útočník týmu Prince Albert Raiders pobral v základní části 105 bodů v 64 zápasech a skončil čtvrtý v kanadském bodování soutěže. Od začátku kariéry si navíc trénuje i vůdcovcké schopnosti, na mistrovství světa dvacetiletých vedl Německo jako kapitán.

"Ten turnaj pro mě byl skvělá zkušenost, byl jsem daleko víc pod tlakem a očekávám, že to teď bude běžné," vysvětloval Draisaitl, který v šesti utkání stihl posbírat šest bodů, ale také 52 trestných minut.

Jinak ale na adresu německého vazouna, který se podíval i na MS do Běloruska, zaznívají pouze slova chvály. Jak ze strany spoluhráčů, tak skautů. "Nikdo z letošního ročníku si například neumí tak skvěl pokrýt kotouč jako on. Může být největším překvapením letošního draftu," pochválil mladíka skaut Chris Bordeleau.

TOP 5 talentů hrajících v zámoří:

1. Sam Bennett - útočník (Kanada)

2. Aaron Ekblad - obránce (Kanada)

3. Sam Reinhart - útočník (Kanada)

4. Leon Draisaitl - útočník (Německo)

5. Michael Dal Colle - útočník (Kanada)

 

TOP 5 talentů hrajících v Evropě:

1. Kasperi Kapanen - útočník (Finsko)

2. William Nylander - útočník (Švédsko)

3. Kevin Fiala - útočník (Švýcarsko)

4. Jakub Vrána - útočník (Česko)

5. David Pastrňák - útočník (Česko)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud