Martin Tomaides
30. června 2014 • 14:09

Nákupy v NHL startují! Podívejte se na TOP 15 volných hráčů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už zítra to vypukne! Trh s volnými hráči se v NHL jako každý rok otevře 1. července a i letos budou mít kluby co lovit. Paul Stastny, Dan Boyle, Ryan Miller, Thomas Vanek, Aleš Hemský a mnoho dalších bude k dispozici. Prohlédněte si pětici nejzajímavějších volných hráčů z každé pozice, kteří budou od úterý nabízet své služby.



ÚTOČNÍCI

Paul Stastny, 28 let (Colorado Avalanche)
Poslední kontrakt: 5 let, 33 milionů dolarů

Syn bývalé slovenské hvězdy Petera Šťastného bude jedním z nejžádanějších hráčů. Šikovný hokejista s potenciálem v nejlepších letech - to je důvod, proč si americký reprezentant může nadiktovat luxusní podmínky. Colorado by si ho rádo nechalo, ale potřebuje platový prostor i pro jiné hráče a Stastného podmínky dost možná nezvládne splnit. Hovoří se o velkém zájmu Chicaga.

Thomas Vanek, 30 let (Montreal Canadiens)
Poslední kontrakt: 7 let, 50 milionů dolarů

Uplynulý rok byl pro Vaneka divoký. Poprvé v kariéře se v NHL stěhoval, z Buffala zamířil do NY Islanders. Tam si rakouského hokejistu chtěli nechat, on ale lukrativní nabídku od klubu odmítl a ten ho tak vyměnil před play off do Montrealu. Vyřazovací část se mu ale v dresu Canadiens příliš nevyvedla. Velký zájem o jeho služby měla Minnesota, těžko říct, jestli stále trvá...

Jarome Iginla, 36 let (Boston Bruins)
Poslední kontrakt: 1 rok, 1,8 milionu dolarů (bez bonusů)

Stále velmi platný veterán strávil poslední sezonu v Bostonu, se kterým chtěl dosáhnout na Stanley Cup. Nevydařilo se, Bruins skončili ve druhém kole, nad jejich síly byli hráči Montrealu. Hráč i klub by měli zájem spolupráci prodloužit, záležet bude na podmínkách smlouvy.

Aleš Hemský, 30 let (Ottawa Senators)
Poslední kontrakt: 2 roky, 10 milionů dolarů

Český reprezentant se na jaře poprvé v kariéře v NHL stěhoval a trejd mu obrovsky prospěl. V Ottawě pobral ve 20 zápasech rovnou 17 bodů a vypadal jako politý živou vodou. Nabídku Senators odmítl, bude o něj slušný zájem.

Matt Moulson, 30 let (Minnesota Wild)
Poslední kontrakt: 3 roky, 9,4 milionu dolarů

Moulson byl sice na draftu v roce 2003 zvolen až jako 263. hráč, přesto letos bude jedním z nejžádanějších. Trojnásobný třicetigólový střelec si už v NHL vybudoval slušnou pozici a je možné, že se vrátí k Islanders, kde si dobře rozuměl s Johnem Tavaresem. Zájem má prý také Montreal.

Další zajímavá jména: Dany Heatley (Minnesota), Brad Richards (NY Rangers), Mike Ribeiro (Phoenix), Mike Cammalleri (Calgary), Daniel Alfredsson (Detroit), Olli Jokinen (Winnipeg), Saku Koivu (Anaheim), Dave Bolland (Toronto), Michal Handzuš (Chicago).

Čeští hokejisté: Radek Dvořák (Carolina), Martin Havlát (San Jose), Milan Michálek (Ottawa), Radim Vrbata (Phoenix)

OBRÁNCI

Dan Boyle, 37 let (New York Islanders)
Poslední kontrakt: 6 let, 40 milionů dolarů

Výtečný ofenzivní veterán patří v lize k nejproduktivnějším obráncům posledních let. V New Yorku získali jeho práva před pár týdny od San Jose, kde trávil poslední roky, na konktraktu se ale nedohodli. Vítězi olympijských her i Stanley Cupu bude brzy 38 let, skvěle by se hodil jako výpomoc do zkušeného ambiciózního týmu.

Posledních 6 sezon odehrál Dan Boyle v dresu Sharks.Foto Bob Stanton-USA TODAY Sports

Matt Niskanen, 27 let (Pittsburgh Penguins)
Poslední kontrakt: 2 roky, 4,6 milionu dolarů

Americký zadák si svou životní sezonu nemohl naplánovat lépe. Během posledních sezon byl nevýrazným řadovým obráncem, ale v té poslední posbíral parádních 46 bodů a také 33 kladných bodů v tabulce +/-. Pravděpodobně dostane vysokou smlouvu, ale pozor, Niskanen má za sebou zatím pouze jednu velkou sezonu...

Andrej Meszároš, 28 let (Boston Bruins)
Poslední kontrakt: 6 let, 24 milionů

Slovenský bek za sebou nemá nejlepší ročník. Z Philadelphie se na play off stěhoval do Bostonu, úplně jisté místo na soupisce tam ale neměl. Stále je ale mladý a má potenciál, pro začátek se ale pravděpodobně bude muset spokojit s menší smlouvou a zaměstnavatele přesvědčit, že po sérii zranění na nejlepší soutěž světa stále má.

Brooks Orpik, 33 let (Pittsburgh Penguins)
Poslední kontrakt: 6 let, 22,5 milionu dolarů

Málokdo se dokáže v NHL dostat soupeři pod kůži tak, jako to umí právě Orpik. Umění otravovat soupeři život - na to by si Američan mohl klidně otevřít vlastní praxi. Navíc vyniká ve hře do těla. Ve svém věku bude rozhodně požadovat víceletý kontrakt.

Christian Ehrhoff, 31 let (Buffalo Sabres)
Poslední kontrakt: 10 let, 40 milionů dolarů (vykoupen ze smlouvy)

V roce 2011 se zdálo, že Němec dokončí svou kariéru v Buffalu. Od týmu Sabres totiž dostal lukrativní desetiletý kontrakt na 40 milionů dolarů. Jenže věci nešly podle představ a Ehrhoff byl před pár dny ze smlouvy vykoupen. Za normálních podmínek bude skvělým doplňkem jakéhokoliv týmu.

Další zajímavá jména: Willie Mitchell (Los Angeles), Joni Pitkänen (Carolina), Chris Butler (Calgary), Douglas Murray (Montreal), Kyle Quincey (Detroit).

Čeští hokejisté: Radek Martínek (NY Islanders).

BRANKÁŘI

Ryan Miller, 33 let (St.Louis Blues)
Poslední kontrakt: 5 let, 31,5 milionu dolarů

Americký reprezentant se během přestupové uzávěrky poprvé v kariéře odstěhoval z Buffala a s nabitým kádrem Blues měl dojít až ke Stanley Cupu. Nevydařilo se a Miller nepřesvědčil. Přesto bude nejžádanějším gólmanem na trhu, zájem prý má Vancouver a Minnesota.

Jonas Hiller, 32 let (Anaheim Ducks)
Poslední kontrakt: 4 roky, 18 milionů dolarů

U Ducks během loňské sezony výrazně zaujali mladíci Andersen a Gibson a v kalifornském týmu dali před pár dny najevo, že Švýcar už se do jejich party nevrátí. Rozhodně bude hledat pozici jedničky.

Jonas Hiller poprvé v kariéře změní v NHL dres.Foto Reuters / Jerome Miron-USA TODAY Sports

Martin Brodeur, 42 let (New Jersey Devils)
Poslední kontrakt: 2 roky, 9 milionů dolarů

Legendární gólman bude poprvé v životě měnit působiště. V New Jersey už bude jedničkou Cory Schneider, prostoru by tedy veterán měl pravděpodobně málo. A chytat ještě chce. Brodeur byl prý v předchozích dnech viděn v Torontu, kde by mohl sdílet brankoviště s Jonathanem Bernierem. Další brankář kanadského klubu James Reimer prý už požádal o výměnu.

Tomáš Vokoun, 37 let (Pittsburgh Penguins)
Poslední kontrakt: 2 roky, 4 miliony dolarů

Vokoun se chce vrátit do akce po roční pauze způsobené krevní sraženinou. Na závěr ročníku se už dvojnásobný mistr světa vrátil do akce, rozchytal se na farmě Penguins ve Wilkes-Barre a během play off byl celou dobu s týmem. Mohl by se objevit ve Washingtonu, kde hledají zkušeného brankáře. Vokoun by se tam navíc znovu potkal s trenérem gólmanů Mitchem Kornem, se kterým kdysi dlouho spolupracoval v Nashvillu.

Ilja Bryzgalov, 34 let (Minnesota Wild)
Poslední kontrakt: 1 rok, 2 miliony dolarů

Do hry se zapojil ruský excentrik až na konci listopadu, to dostal smlouvu v Edmontonu. A vítěz Stanley Cupu s Anaheimem ukázal, že stále umí. Na play off si ho vyžádala Minnesota a ani tam nezklamal. Bude čekat na svou šanci, v NHL by se měl udržet.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud